• Haarlemse Honkbal Week

Winnaars halen prijs op na succesvolle crowdfunding-actie

HAARLEM De crowdfunding-actie die de organisatie achter de Honkbalweek Haarlem (HWH) samen met het Haarlems Weekblad opzette, bracht een kleine 10.000 euro op en was daarmee uiterst succesvol. Het initiatief stond aan de basis van een reddingsactie voor de HWH, die nodig is omdat na de laatste editie gebleken was dat het voortbestaan onzeker was.

In de afgelopen periode is een werkgroep aan de slag gegaan om te kijken of de 'Week' alsnog doorgang kan vinden. De kogel is, na toezeggingen van de gemeente Haarlem en het bedrijfsleven, inmiddels door de kerk. De voorbereidingen voor de editie van 2018 konden daarom een aanvang nemen en zijn intussen in volle gang.

BALLEN Bij de actie in het Haarlems Weekblad konden lezers (symbolisch) ballen kopen, voor 5,00 euro per stuk. Sommige deelnemers kochten zelfs honderd exemplaren of meer om zo hun favoriete evenement te ondersteunen. Het organisatiecomité van de HWH 2018 is blij met deze steunbetuigingen: ,,De Honkbalweek is onverminderd populair bij de fans'', zo stelt de kersverse voorzitter Guus van Dee vast. ,,We zijn de deelnemers aan de actie heel erg dankbaar.''

Uit de lijst met deelnemers werden er twee uitgeloot die een leuke prijs hebben gewonnen, aangeboden door Bison Bowling in Haarlem-Noord. Frits van Iperen uit Heemstede en Cor Speelman uit Haarlem zijn de gelukkigen. Beiden zijn fervent bezoeker van de Week, en uiteraard zeer verheugd dat ze volgend jaar weer hiervoor naar het Pim Mulier Sportpark kunnen afreizen. ,,Ik kom er al vanaf de jaren 70'', aldus van Iperen. ,,Het is geweldig dat de Week doorgaat.'' De prijs die ze krijgen, een bowlingarrangement voor zes personen, is inclusief bittergarnituur.

Sander van Muiswinkel, eigenaar van Bison Bowling, is altijd nauw betrokken bij de HWH. Hij geeft aan: ,,We zijn de overburen, dat schept een band. Ook wij zijn ontzettend blij dat het doorgaat. Het is een prachtig evenement.''