• Henk van Ommeren

Vivere viert dubbel feest

HAARLEM Met knallende ballonnen en met ruim honderd gasten op de receptie heeft Vivere Verf, Glas en Wonen haar nieuwe winkel aan de Schalkwijkerstraat 11C geopend. Tegelijkertijd vierden eigenaren Carlos Houtenbos en Edgar van Gennip het 5-jarig bestaan van hun bedrijf.

Vijf jaar geleden, na het faillissement van hun vroegere werkgever Tjade Petri Verf en Glas, besloten Carlos Houtenbos en Edgar van Gennip, dat de arbeidsmarkt op dat moment slecht was. Vanuit hun management verleden bij Tjade Petri besloten zij een oplossing in een andere richting te zoeken. Een van hun conclusies was dat glas en verf van Sigma in Haarlem bijna nergens meer te koop was. Met eigen geld sprongen daarop in met een eigen bedrijf. Nadat een deel van inboedel van Tjade Petri overgenomen was, gingen zij op zoek naar een geschikt pand, dat uiteindelijk gevonden werd aan aan de Schalkwijkerstraat.

Volgens Edgar van Gennip is er in de afgelopen vijf jaar veel veranderd in het bedrijf: ,,Buiten glas en verf om zijn wij ons steeds meer gaan toeleggen op woon- en interieurinrichting en dan in de meeste brede zin van het woord. Het adviseren en ontzorgen is steeds belangrijker geworden. Samen met de klanten proberen wij van hun huis een echt thuis te maken. Vroeger ging het vooral om het product dat de klanten wilden kopen. Nu proberen wij producten aan elkaar te koppelen en er een thuis van te maken. Omdat wij een goed product willen leveren meten wij zelf in en plaatsen het ook. Vaak denken mensen dat wij als speciaalzaak veel duurder zijn dan bijvoorbeeld de bouwmarkten. Dat is echter niet het geval, veel producten kunnen wij tegen dezelfde prijs, en soms zelfs goedkoper, leveren".

Omdat de zaken steeds beter gingen, kwamen er naast Carlos (die vooral het buitenwerk doet) en Edgar drie extra werknemers. Een daarvan runt de tweede winkel die in winkelcentrum Schalkwijk gevestigd is. Van Gennip: ,,Wij hebben gemerkt dat de Schipholweg een natuurlijke barrière is voor de klanten. Voor de mensen uit Schalkwijk is het winkelcentrum veel gemakkelijker bereikbaar. Omdat wij ons vooral op het publiek in Haarlem en directe omgeving richten, overwegen wij om ook nog een winkel in Haarlem-Noord te openen. De spoorlijn is ook een natuurlijke barrière en wij proberen zo dicht mogelijk wij de klanten te zijn."

Inmiddels is Vivere Verf, Glas en Wonen aan de Schalkwijkerstraat een vaste waarde geworden in Haarlem als het gaat om glaszetten en woninginrichting. Onder het motto 'One Stop Shopping' bieden ze een ruim assortiment raamdecoratie, gordijnen, behang, verf, vloeren en shutters. Binnen twee weken moet in de winkel ook de werkplek voor de binnenhuis-styliste klaar zijn.

Vivere Verf, Glas Behang en Wonen

Schalkwijkerstraat 11 C, 2023 JB, Haarlem

Rivieradreef 36, 2037 AH, Haarlem

Tel: 023-20262523

www.vivereverfenwand.nl