• Bram Versteeg is tussen de bomen geboren.

    Frans Tol

Versteeg Boomverzorging: 'Geen boom is ons te groot'

REGIO Aan de Spieringweg 1135 is op een fors terrein van wel 13.500 m2 al 22 jaar het Boomverzorgingsbedrijf van Bram Versteeg gevestigd. Bram Versteeg is in Elswout tussen de bomen geboren. ,,Ik heb bij wijze van spreken het leven met bomen met de paplepel ingegoten gekregen. Wij zijn in 1984 met dit bedrijf voor boomverzorging aan de andere kant van de Spieringweg begonnen". Versteeg werkte tot nu vooral voor overheidsinstanties, maar wil zich nu ook meer gaan richten op particulieren.

In hun advertentie accentueert Versteeg Boomverzorging het nut van leven in een omgeving met veel bomen: ,,Bomen geven zuurstof, houden de grond bij elkaar, kunnen soms zelfs wel 1000 jaar worden en de bladeren verkleuren prachtig in de seizoenen. Laten we eerlijk zijn: we kunnen en willen niet zonder ze. Daarom zijn wij van Versteeg er om die bomen goed te verzorgen". Dat verzorgen houdt vooral het op tijd snoeien in. Snoeien zorgt ervoor dat bomen gezond blijven en een duurzaam leven tegemoet zien. Afhankelijk van de situatie wordt er dan ingezet op begeleidend snoeien (waarbij er voor gezorgd wordt dat de laagste takken minimaal 4,5 meter boven de grond hangen), of innemend snoeien waarbij de te zwaar of te groot wordende takken weggehaald worden. Maar het kan ook gebeuren dat afscheid genomen moet worden van een boom omdat die ziek geworden is, in de weg is gaan staan of gewoon weg moet omdat er een weg aangelegd moet worden. En daarom is Versteeg ook volkomen uitgerust voor het rooien van bomen, het versnipperen van de takken en het uitfrasen van de stobben. ,,Maar wij leveren ook nieuwe bomen, planten of verplanten die en kunnen die ook volgens contract verzorgen. Daarvoor hebben wij naast die versnipperaars en wortelfrasers ook hoogwerkers. En onze zes medewerkers zijn kundige zagers en klimmers. Nieuwe bomen komen van kwaliteitskwekers in Boskoop en Zundert. Die klussen en boomleveranties doen wij dus ook bij particulieren".

Bram Versteeg wijst op enkele grote klussen die zijn boomverzorgings-bedrijf gedaan heeft: ,,Het Laantje van Alverna en het Huis te Manpad in Heemstede en het van Nispenpark in Hillegom. Als bomen zoals essen, kastanjes of eiken etc. ziek worden moeten die echt weggehaald worden. Dat is specialistisch werk waarbij voor ons geen boom te groot is. Maar wij doen ook graag kleinere klussen in Aerdenhout of Bloemendaal voor particulieren". Daaruit blijkt dat Bram Versteeg zich niet alleen richt op de gemeente Haarlemmermeer. ,,Wij leggen niet alleen parken en plantsoenen aan maar ook tuinen van particulieren, en doen bosexploitatie en het chippen van biomassa". Er wordt wel sinds kort geen open haardhout meer geleverd.

Versteeg Boomverzorging aan de Spieringweg 1135 in Zwaanshoek is te bereiken via 023-5855312 of 06-50604241. Op www.versteegboomverzorging.nl is nadere informatie te vinden.