• Shirts of Holland

Tips bij het combineren van een overhemd met stropdas

Advertorial

Het kan best moeilijk zijn om bij je pak of overhemd een bijpassende stropdas te vinden. Welke kleur stropdas past bij een blauw overhemd? Past een stropdas met stippen bij een overhemd met strepen? Veel mannen denken er waarschijnlijk pas ‘s ochtends over na welk overhemd en stropdas ze aan gaan doen die dag. Om te zorgen dat het goed combineert en je modeflaters voorkomt, staan hier een paar handige tips, zodat je altijd goed voor de dag komt. Begin altijd met het uitzoeken van het pak, dan het overhemd en op het laatst pas de stropdas.

De verschillende soorten patronen

Patronen kunnen altijd goed gecombineerd worden met niet-patronen. Zo kan je goed een stropdas met een patroon op een effen overhemd dragen. Of andersom. Bijvoorbeeld bij het dragen van een overhemd met fijne streepjes. Daar past prima een stropdas met een dikkere verticale streep bij. Let dus goed op of de patronen bij elkaar passen en of het goed combineert. Zorg dat het niet te druk wordt met patronen. Het is dan ook niet aan te raden om een pak met lichte streepjes, een overhemd met een patroon en een das met een ander patroon te combineren. Dit kan te druk overkomen. En de kans dat het niet goed combineert, is een stuk groter. Door alleen bij de das of alleen bij het overhemd een patroon te kiezen, kan het eigenlijk niet fout gaan. Dan is het alleen nog erg belangrijk om op de kleur te letten.

De kleur van je stropdas

Het kiezen van de juiste kleuren is soms nog niet zo makkelijk. Zorg ervoor dat de kleuren niet wegvallen ten opzichte van elkaar. Een lichtblauwe das op een lichtblauw overhemd is ook geen goede combinatie. Het hoeft ook niet te druk te worden. Een felle kleur zoals rood gecombineerd met een paars hemd is iets te veel van het goede. Over het algemeen is aan te raden bij een donker pak een lichter overhemd te dragen met een stropdas die ertussen in zit. De kleuren moeten bij elkaar passen en het kleurcontrast mag niet te groot zijn. Bij een druk overhemd is het altijd verstandig om een effen stropdas te dragen. Om er zeker van te zijn, kan je verschillende combinaties maken met de pakken, overhemden en stropdassen. Leg ze even neer op bed en vraag aan iemand anders ook of het goed past. Zodat je zeker weet dat het goed combineert en geen modeflaters maakt.

Het is handig om te kijken naar een kleurenwiel. Hier kan je goed bij zien of de kleuren bij elkaar passen of niet. Over het algemeen geldt dat koelere kleuren meer rust geven, zoals blauw, paars en grijs. En warmere kleuren zoals geel en rood zorgen voor levendigheid. Door deze goed te combineren, kunnen de kleuren geharmoniseerd worden, wat zorgt dat de outfit goed bij elkaar past. Een hele goede combinatie is als je een warme kleur afzet tegen een koele kleur. Dit zorgt voor een contrast.

Hieronder een paar verschillende combinaties die je kan gebruiken.

1. Effen op effen

Wil je zeker zijn dat het te combineren is met elkaar, kies dan voor deze combinatie. Het is een klassieke combo en er kan niet veel fout gaan. Een effen overhemd in combinatie met een effen stropdas. Zoek bij een licht overhemd een donkere das. En zorg dat de kleuren harmoniseren.

2. Effen stropdas met patroon shirt

Een een effen stropdas kan je makkelijk combineren met een overhemd met een patroon. Het is een simpele manier om een patroon te combineren bij je outfit.

3. Stropdas met patroon op een effen overhemd

Dit is ook makkelijker te combineren. Houd wel altijd rekening met het kleurenwiel. Door veel stropdassen te hebben, zijn met een overhemd  veel outfits mogelijk zonder dat je veel overhemden hoeft te kopen.

4. Patroon met patroon

Deze is al iets moeilijker. Zorg dat de patronen niet even groot zijn. Dit zorgt ervoor dat het niet te druk wordt. Wat goed staat, is als een klein detail in de stropdas matcht met het overhemd. Leg het hier ook even naast elkaar, zodat je zeker weet dat het goed combineert.

Door verschillende combinaties te proberen, weet je zeker of het bij elkaar past. Als laatste, wat je vooral niet moet doen, is een stropdas dragen met een grote afbeelding erop of te opvallende logo’s. Dit staat niet erg zakelijk en zal je baas niet waarderen. De shirt en stropdasspecialisten van overhemden.com helpen je graag met het vinden van de juiste stropdas.