• Group Of People Cheers Concept

    Eigen Foto

Stayokay Haarlem viert feest met De Mengtafel

HAARLEM Stayokay hostels viert dit jaar haar 90-jarig bestaan en doet dit onder andere met De Mengtafel, een activiteit waarop iedereen van harte welkom is. hostelmanager Gert-Jan Bonten legt uit wat de gasten van de Mengtafel kunnen verwachten: ,,De Mengtafel: een avond waar men nieuwe mensen (uit de buurt) ontmoet en boeiende gesprekken voert aan lange tafels met heerlijk eten en drinken. Men geniet van een heerlijk welkomstdrankje, een 3-gangendiner, fijne muziek, entertainment en de leukste gesprekken. Het diner wordt op Bourgondische wijze gepresenteerd in schalen op tafel. Ook is er voor ieder wat wils, dus het wordt genieten voor zowel vegetariërs als carnivoren. Waarom de Mengtafel? Omdat bij ons al 90 jaar lang, zowel in onze vroegere jeugdherbergen (NJHC) als in onze hostels van nu, gasten gemakkelijk mengen! Al 90 jaar ontvangen we gasten die graag nieuwe mensen ontmoeten en samen een onvergetelijke tijd beleven". De Mengtafel bij stayokay Haarlem (Jan Gijzenpad 3) is zaterdag 18 mei vanaf 17.00 uur en deelname kost 18,50 euro. Van ieder verkochte ticket gaat een bijdrage naar het fonds. Dit fonds verzorgt schoolkampen voor kinderen van ouders die dat niet kunnen betalen. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker en presentator Oscar Kocker (o.a. schrijver voor Spijkers Met Koppen op Radio2). Hij zal zal zorgen voor een gezellige sfeer en staat natuurlijk ook stil bij de historie van Stayokay Haarlem. Kijk voor meer informatie op www.stayokay.com. 


Het huidige gebouw van Stayokay is oorspronkelijk gebouwd als schoolgebouw voor de St. Bavoschool. De school opende in 1906 en lag midden in de weilanden tussen Schoten en de buurtschap Santpoort-Zuid. De opzet was dat kinderen van beide gemeenschappen lopend langs de Jan Gijzenkade de school konden bereiken. Door de gestage groei van het aantal leerlingen verhuisde de Bavoschool naar een nieuw gebouw. Het oude pand werd verkocht aan de NJHC (Nederlandse Jeugdherberg Centrale) en zo ontstond in 1931 Jeugdherberg Jan Gijzen. In 2003 veranderde de naam van NJHC naar Stayokay.


,,Hoe we ook in 90 jaar gemoderniseerd en veel comfortabeler geworden zijn, we blijven altijd dé ontmoetingsplek voor iedereen. Milieu en maatschappelijke betrokkenheid is altijd heel belangrijk geweest. Daarom vinden we dit sociale evenement, De Mengtafel, een mooi thema voor onze verjaardag ", aldus Gert-Jan Bonten. "We hopen op veel geïnteresseerden die het leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om een kijkje te nemen in ons hostel", besluit Bonten.Stayokay is de grootste hostelketen van Nederland met 22 verrassende locaties, van de Achterhoek tot Amsterdam. Al sinds 1929 biedt Stayokay (inter)nationale gasten de ideale plek om te overnachten; slapen kan op privé- of gedeelde kamers. Maar ook voor vergaderingen, feestelijke en zakelijke events ben je bij Stayokay aan het juiste adres. Stayokay verzorgt jaarlijks bijna een miljoen overnachtingen en wil voortrekker zijn op het gebied van duurzame en sociale initiatieven. Stayokay is aangesloten bij Hostelling International: een netwerk van meer dan 4000 hostels wereldwijd.