• Daisy Jagerman en Daimy van restaurant Salt Seafood Bar & Wines

    Michel van Bergen
  • Ieder dag wordt er verse vis uit IJmuiden aangevoerd.

    Michel van Bergen

Salt Seafood Bar & Wines heeft speciale lezersaanbieding voor maand april

HEEMSTEDE Voor wie zich eens echt culinair wil laten verrassen is een bezoekje aan restaurant 'Salt Seafood Bar & Wines' een absolute aanrader. Of je nou wil genieten van klassieke of innovatieve visgerechten, een vleesgerecht of gewoon een drankje aan de bar, bij restaurant Salt ben je aan het juiste adres.

Half september vorig jaar opende Tjong Yin Pang (36), eigenaar van 'Red Orchids', zijn tweede restaurant, 'Salt Seafood Bar & Wines' op de Zandvoortselaan 139 in Heemstede. 'Red Orchids' is een op de moderne Aziatische keuken georiënteerd restaurant, waar Tjong in de afgelopen vier jaar een bekende naam mee heeft opgebouwd. De zaak is zelfs bekroond met een vermelding in de BIB Gourmand Restaurantgids en kreeg een vermelding in de Lekker 500. ,,En daar ben ik heel blij mee, want daar kom je niet zomaar tussen", vertelt Tjong trots. ,,Toen ik merkte dat de vraag van mijn gasten naar visgerechten steeds groter werd, kreeg ik de ambitie om nog een restaurant te beginnen, waarbij de focus lag op vis. Toen vorig jaar zomer het buurpand van restaurant MT op nummer 139 vrij kwam, zag ik mijn kans schoon en ben ik een tweede zaak begonnen." Het interieur van het pand werd opgefrist met lichte pastelkleuren en de tafels en stoelen kregen een ander kleurtje. De keuken werd aangepast en er werd een trendy winebar neergezet. Voor in de zaak kwam een gekoelde vistribune waarin verse vissen, schelpdieren en kreeften worden gepresenteerd, zodat de gasten kunnen zien wat het aanbod van de dag is. Vrijwel dagelijks wordt er verse vis aangeleverd door vishandel Tel uit IJmuiden. Omdat er altijd wel iemand is die niet van vis houdt, zijn er later aan de menukaart ook een paar vleesgerechten toegevoegd.

De sfeervolle trendy wijnbar is echt een 'eyecatcher' zodra je de zaak binnenkomt. Tjong: ,,Aan de bar kunnen mensen op vrijdagmiddag heerlijke oesters eten voor een euro per stuk, onder het genot van een gin-tonic of een glas Prosecco. Of gewoon met een goed glas wijn". Want het restaurant biedt een groot assortiment aan wijnen, zowel witte als rode die voor in de zaak in een wijnkast liggen. Het was altijd al een droom van Tjong om zo'n bar te hebben. ,,Er komen zelfs mensen gewoon gezellig aan de bar eten, vanwaar ze een mooi uitzicht op de open keuken en het restaurant hebben". Behalve uitstekende wijnen worden er ook (speciaal)bieren en andere drankjes aan de bar geschonken. Tjong nodigt iedereen van harte uit om eens op vrijdagmiddag de sfeer te komen proeven. Behalve de oestermiddagen op vrijdag worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals lobster nights, mosseldagen of zeetong actie's. Ook is er de mogelijkheid om met een klein groepje of met een zakenrelatie in de serre te eten.

Ondanks dat het momenteel heel moeilijk is om kwalitatief goed personeel te vinden, heeft Tjong een gedreven, vriendelijk en jong team om zich heen verzameld. Samen met chef-kok David Bakker en Daisy Jagerman, 'zijn twee rechterhanden', sturen zij het jonge team aan. Tjong streeft ernaar om van 'Salt Seafood Bar & Wines' net zo'n succes te maken als van 'Red Orchids'. ,,We zijn pas een half jaar bezig met Salt en nog groeiende. We zijn nog bezig om 'de puntjes op de i' te zetten en staan daarom altijd open voor feedback van onze gasten. We nemen hun mening of suggesties altijd serieus en we bespreken het met het hele team. Feedback van onze gasten is heel belangrijk". Tjong heeft altijd al in de regio van Heemstede gewerkt en heeft er ook een tijdje gewoond. Hij is vader van twee kinderen maar eigenlijk heeft hij er vier. ,,Red Orchid is mijn derde kindje en 'Salt' mijn vierde", vertelt hij lachend. ,,Het is een druk leven en hard werken, maar ik vind het nog steeds elke dag leuk". Ambities om een Michelinster te behalen heeft hij niet. ,,Ik heb geen sterallures", grapt hij. ,,We willen een toegankelijk restaurant zijn voor iedereen, met een warme uitstraling, zowel voor jong en oud. Het belangrijkste is dat iedereen die bij ons gegeten heeft, hier met een glimlach weg gaat".

Restaurant Salt is dagelijks geopend van 16.00 tot 23.00 uur, behalve op dinsdag. Elke vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur oesters eten voor 1 euro onder het genot van een gin-tonic of een glas bubbels. Aan de overkant is een eigen parkeergelegenheid voor beide locaties. Salt Seafood Bar & Wines, Zandvoortselaan 139, Heemstede, tel 023 - 7435504.

Lezersmenu april

Sharing dinner lezersmenu keuze uit 20+ gerechten om met elkaar te delen

Greep uit de nieuwe menukaart:

Tonijn tataki - micro salade japans zeewier en ponzu saus.

*******
Gambas al ajil­lo - Gar­na­len met knof­look

******

Pulpo ratatouille

******

Bouillabaise

******

Sushi tempura garnaal en avocado

******

Spaghetti alle vongole

Per persoon twee voorgerechten en een hoofdgerecht.

Prijs: 32 euro pp. Reserveren verplicht. Reserveer tijdig i.v.m. beperkte zitplaatsen. Niet geldig op feestdagen. Actie geldig tot en met 30 april 2019