• Annemiek Cornelissen

Oosteinde Sierbestrating nu ook in Vijfhuizen gevestigd

VIJFHUIZEN Tuincentrum De Oosteinde heeft ook in de vestiging in Vijfhuizen een filiaal geopend van Oosteinde Tuinhout & Sierbestrating. Dit is een bedrijf van William Dobbe en Henk van der Ploeg. Veertien jaar geleden openden zij al Oosteinde Tuinhout & Sierbestrating in Hillegom en deze vestiging loopt zo goed, dat besloten werd ook in Vijfhuizen een filiaal te openen. In verband met deze opening krijgen de bezoekers van het bedrijf, zowel in Hillegom als in Vijfhuizen tegen inlevering van de bon uit de folder die huis-aan-huis is verspreid een paar gratis werkhandschoenen. Beide vestigingen zijn op Koningsdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Annemiek Cornelissen

De nieuwe vestiging van Oosteinde Tuinhout & Sierbestrating heeft een prominente plek gekregen op de parkeerplaats van het Tuincentrum in Vijfhuizen. Deze valt meteen op als men het terrein op komt rijden. Er is een grote showtuin met een mooie duidelijke presentatie van alle bekende merken tuintegels, waaronder van de gerenommeerde merken Marlux en Schellevis. ,,We hebben nog veel meer bekende merken", vertelt William Dobbe. ,,We zijn aangesloten bij de GSB, drie letters die staan voor Garden Stones & Basic. Het voordeel daarvan is dat we de prijzen scherp kunnen houden. We zijn met twintig leden hierbij aangesloten, waardoor we in het groot in kunnen kopen".

De tuintegels worden op overzichtelijke wijze gepresenteerd. In de nieuwe vestiging is Jim Nauta werkzaam, een vakman die ruime ervaring heeft doordat hij een aantal jaren in de Hillegomse vestiging werkzaam is geweest. ,,We zijn blij dat we Jim Nauta hebben, hij is kundig en kan goed adviseren op het gebied van sierbestrating en tuinhout. Op deze manier kan Peter gewoon in Hillegom blijven".

Volgens William Dobbe is het belangrijk dat de klanten goed geadviseerd worden en dat er wordt meegedacht. ,,Vaak hebben de klanten wel al een idee, maar is het fijn dat we heb nog een extra stukje advies kunnen geven bij het maken van de juiste keuze".

Bij Oosteinde Tuinhout & Sierbestrating is een groot assortiment Tuinverlichting van het merk In Lite. ,,Tuinverlichting is niet alleen sfeervol, maar ook functioneel en biedt een extra stukje veiligheid. Wij hebben een grote collectie en uiteraard kunnen wij ook daarbij onze klanten goed adviseren". Op het gebied van tuinverlichting heeft Oosteinde onder andere spots, staande verlichting, wandverlichting, inbouwverlichting en decoratieve verlichting en accessoires, zoals aansluitkabels. Ook kan men terecht voor onder andere overkappingen, schuttingen, tuinschermen en schuttingplanken. Dit assortiment wordt uitgebreid geshowd, zodat men gemakkelijke kan zien wat het bedrijf in huis heeft. Dit maakt het maken van de keuze gemakkelijker.

In beide vestigingen kunnen geïnteresseerden een gratis kleurrijke tuin magazine ophalen met ruim tweehonderd pagina's aan tuinplezier. ,,Dit magazine staat vol met foto's en hier kan men ruimschoots inspiratie uithalen". Ook is er een uitgebreide website www.sierbestratingoosteinde.nl, waarop alle informatie over het bedrijf is te vinden.

Tuincentrum De Oosteinde neemt al jaren een prominente plek in, in de wijde omtrek. In 1971 openden de familie Dobbe het tuincentrum in Hillegom, dat in de loop der jaren steeds groter is gegroeid. Twaalf jaar geleden kwam daar een tweede vestiging bij in Vijfhuizen en nog steeds is het bedrijf bezig met groei. De komst van het nieuwe Oosteinde Tuinhout & Sierbestrating is daarvan het bewijs. ..Ons bedrijf bloeit en we willen blijven bloeien en groeien".