• Het interieur van de nieuwe winkel aan de Kleine Houtstraat 36.

    Eigen Foto

Nieuwe winkel Ananda is succes

HAARLEM Bijna een half jaar na de opening aan de Kleine Houtstraat 36, kan eigenaresse Shirley van Woerkom zeggen dat de nieuwe winkel van Nieuwetijdswinkel Ananda een groot succes is. "Begin dit jaar heb ik na 22 jaar mijn toenmalige baan opgezegd en heb een sprong in het diepe genomen door Ananda over te nemen. Nog steeds voelt het als één groot avontuur; elke dag weer ontmoet ik nieuwe mensen, leer ik nieuwe dingen en sta ik voor nieuwe uitdagingen. Het is hard werken, maar het voelt niet als werken omdat ik iets doe wat me energie geeft. En ik ben gewoon graag in de winkel".

Volgens Van Woerkom is er bij Ananda altijd iets te doen, iets te veranderen en te verbeteren. "Sommige dingen die we hadden bedacht slaan goed aan en andere juist weer niet. Ondertussen is er al best wat veranderd in de winkel, door goed te luisteren naar onze klanten. We hebben bijvoorbeeld een extra boekenwand gemaakt omdat er veel vraag naar meer boeken was, hier hebben we een koffietafel voor opgeofferd. Overigens zijn er nog wel twee tafels over. De stenenwand is flink aangepakt en ziet er nu spectaculair uit. We merken dat we ook al ruimte tekort komen in de wierookwand, dus daar willen we misschien ook in gaan schuiven. Huisreiniging is erg populair en hier willen we eigenlijk een complete stelling van maken. De yoga-afdeling hadden we al uitgebreid en loopt ontzettend goed, door op de bestaande stellingen een plank te maken konden we nóg meer meditatiekussens kwijt en de stelling beter indelen. Dit soort dingen hadden we in het begin niet kunnen bedenken, dat is iets waar je achter komt als je eenmaal open bent".

De komende maanden worden spannend voor het personeel van Ananda. Het is de eerste keer dat de feestmaanden voor dit team voor de deur staan. "We zijn druk bezig met de voorbereidingen in en om de winkel, geen idee wat we kunnen verwachten, maar het kan zomaar eens heel druk worden. Inmiddels hebben veel oude en nieuwe klanten ons gevonden en komen ze regelmatig even rondneuzen. We horen vaak onze klanten de winkel maar snel verlaten, voordat ze de winkel leegkopen. Dat is echt een leuk compliment".

Wat goed aanslaat, is het nieuwe spaarsysteem. Er kunnen punten gespaard worden voor korting: een euro is een punt. "Voor je het weet zit je op honderd punten en krijg je 5 euro korting op je volgende aankoop. Toch leuk meegenomen als je straks je kerstcadeautjes bij ons komt kopen. Want daar staat de winkel inmiddels vol mee, van handgemaakte kaarsen tot engeltjes met waxinelichtjes en van handgemaakte sjaals tot edelsteen-armbandjes in cadeauverpakking. En tegenwoordig is een mooie zoutlamp ook niet weg te denken in je huis".

Van Woerkom is blij dat ze met haar team Ananda heeft kunnen voortzetten op deze mooie plek. "We merken dat er enorm behoefte is aan dit soort winkels, jammer genoeg hoor je steeds vaker dat nieuwetijdswinkels verdwijnen door gebrek aan opvolging en onze klanten komen dan ook vanuit het hele land. Wie weet kunnen we ooit nóg een winkel openen in een andere stad, maar dat is weer een andere droom".

Voor meer informatie, kijk op www.ananda.nl.