• Eigenaresse Shirley van Woerkom heet iedereen van harte welkom in de nieuwe sfeervolle Ananda winkel in de Kleine Houtstraat.

    Sutiah van Netten

Nieuwe winkel Ananda is geopend

HAARLEM "Ananda Nieuwetijdswinkel is begin mei van dit jaar geopend in de gezellige Kleine Houtstraat op nummer 36. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze sfeervolle winkel", vertelt Shirley van Woerkom, de nieuwe eigenaresse van Ananda Nieuwetijdswinkel.

Sutiah van Netten

Vorig jaar december is Shirley in gesprek geraakt met de voormalige eigenaars Laurens en Els Stokhof die vijfentwintig jaar lang de winkel in de Gierstraat hebben gehad. Het echtpaar ging met pensioen en het was nog even spannend of de winkel nog overgenomen kon worden. Het was uiteindelijk Shirley die besloot om met Ananda door te gaan.

Shirley liep al een tijdje met het idee rond om een eigen winkel te openen. "Toen ik in december hoorde dat Ananda ging sluiten, heb ik direct contact gezocht met de vorige eigenaars en zijn we om de tafel gaan zitten. Het was voor mij direct duidelijk dat ik dit moest doen. Alsof het voor mij was voorbestemd, dat gevoel had ik heel sterk. Het was niet mogelijk om op de oude locatie in de Gierstraat verder te gaan, dus toen ben ik op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen voor de winkel. Toen ik het winkelpand aan de Kleine Houtstraat binnenstapte voelde ik meteen: dit is het!" vertelt Shirley.

De nieuwe Ananda is net een paar weken open en nog volop in ontwikkeling. "Het basis assortiment van de oude Ananda is voor een groot deel aangehouden om de juiste sfeer te behouden. Het assortiment bestaat onder andere uit boeken, stenen, beelden, sieraden, kaarten decks, wierook, klankschalen, cadeau artikelen en kaarten. Ik heb er natuurlijk wel mijn eigen twist aan gegeven", aldus Shirley.

De collectie edelstenen en mineralen wordt regelmatig aangevuld met nieuwe bijzondere stukken. Ook de vitrines met zilveren sieraden zijn niet te missen in de winkel. Het yoga-assortiment is uitgebreid en achterin de winkel is een gezellige koffiehoekje ingericht. Het is een mooie ontmoetingsplek waar mensen even met elkaar kunnen praten en koffie of thee kunnen drinken. In de hoek achterin de winkel worden consulten gegeven, zoals readings en tarotkaart leggen.

"Verder hebben we een nieuw team in de winkel staan, waarvan twee oud-Ananda medewerkers. Ook worden er bij Ananda workshops gegeven, zoals 'Kennismaken met Meditatie' en 'Intuïtief met Kleur'. Er volgen er nog meer zoals een edelsteenworkshop, die we in onze nieuwsbrief en op onze Facebookpagina zullen aankondigen. Ik heb er de volste vertrouwen in dat de winkel goed gaat lopen, de mensen zijn zo blij dat Ananda er weer is", aldus Shirley.

Op de Facebookpagina van Ananda worden alle activiteiten aangekondigd en zijn de updates te lezen. De website met webshop is nog in ontwikkeling en zal deze zomer klaar zijn.

Ananda Nieuwetijdswinkel in de Kleine Houtstraat 36. Voor meer informatie: www.ananda.nl of volg Ananda op Facebook