• Louwman Haarlem viert aanstaande zaterdag feest.

    Eigen Foto

Nieuwe Toyota Corolla onthuld bij Louwman

HAARLEM Zaterdag 23 maart is een feestelijke dag voor Louwman Haarlem (Eysinkweg 73), want de bestverkochte auto ter wereld (meer dan 45 miljoen exemplaren) is terug: de Toyota Corolla. Na enige jaren afwezigheid in van dit iconische model in Europa, heeft Akio Toyoda, de president van Toyota, besloten om vanaf nu over de hele wereld weer één modelnaam te hanteren. De succesvolle Auris maakt daarom plaats voor de Corolla. Louwman viert dat met al haar klanten. Vanaf 10.00 uur zijn er festiviteiten en om 11.00 uur wordt de nieuwe Corolla onthuld. Voor iedereen is er een hapje en drankje en de showroom is deze dag extra feestelijk versierd. Om te kunnen vergelijken, wordt er ook een Corolla van het eerste uur getoond, één uit 1968, ruim 50 jaar oud dus. ,,Mooi om te zien hoe het model zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld", vindt salesmanager Jim Smits. ,,Er is een hoop veranderd, maar wat al die jaren is gebleven is de kenmerkende betrouwbaarheid en een uitstekende prijswaardeverhouding".

Toyota komt in één keer met een hele complete line-up. de nieuwe Corolla is leverbaar als sportieve vijfdeurs hatchback, stijlvolle sedan en ruime en praktische Touring Sports (stationwagon). Smits: ,,Als motorisering hebben we de krachtige en zuinige 1.2 TURBO (handgeschakeld en automaat) en voor het eerst komt Toyota met twee verschillende hybrides: de heerlijke soepele en zuinige 1.8, maar nu ook met de 180 pk sterke 2.0. Die biedt alle voordelen van hybride rijden en is buitengewoon snel en krachtig, van 0 tot 100 in 7,9 seconden, dat is natuurlijk niet gek. Deze prestaties spreken ook zeker de doelgroep zakelijke rijders, die tot nu toe veelal diesel reden, aan. Vanzelfsprekend zijn er verschillende uitrustingsniveaus. Van gewoon lekker compleet tot super-de-luxe, maar voor iedere uitvoering geldt dat een ongeëvenaard veiligheidspakket gewoon standaard is bij de Corolla. Want veiligheid voor alles".

Naast alle feestelijkheden is er ook gelegenheid voor het maken van een proefrit en het bespreken van alle mogelijkheden. Voor het proefrijden is het wel een aanrader om even een afspraak met Louwman te maken. ,,Het zou best wel eens heel druk kunnen worden", besluit Smits lachend.