• Een winkel van Leemans Schoenen.

    Google Maps

Leemans Schoenen failliet

HAARLEM Schoenenwinkel Leemans Schoenen is failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Leemans heeft winkels in onder andere Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Haarlem, Hillegom, Lisse, Mijdrecht en Amsterdam. De winkels en webshop blijven voorlopig open, in afwachting van het onderzoek naar een mogelijke doorstart.

AMSTERDAM Leemans Schoenen is een echt Amsterdams bedrijf, opgericht in 1895. Het echtpaar Leemans opende vanuit hun passie voor schoenen de eerste Leemans Schoenen winkel aan Kinkerstraat 152 te Amsterdam. Door de jaren heen is het bedrijf flink gegroeid. Eerst vijf nieuwe vestigingen in regio Amsterdam en eind jaren 80 spreidde Leemans Schoenen ook buiten deze stad haar vleugels uit. 

HOOFDKANTOOR Veel openingen van nieuwe vestigingen volgden en wegens expansie verhuisde het hoofdkantoor naar Hoofddorp. Hier is Leemans Schoenen nog steeds gevestigd, met de derde generatie, Jacques en Simon Leemans, aan de leiding. In 2015 vierde Leemans Schoenen nog een groot feest wegens het 120-jarig bestaan.