• Restaurant Cheval Blanc aan de Jan van Goyenstraat staat kwaliteit hoog in het vaandel.

    Michel van Bergen
  • Bij goed eten hoort een goede wijn.

    Michel van Bergen

'Kom kennismaken met restaurant Cheval Blanc'

HEEMSTEDE Het veel geprezen restaurant Cheval Blanc in Heemstede heeft sinds 2007 één Michelin ster. ,,Met het 3-gangen Lezersmenu 'Deschamps' willen we mensen graag kennis laten maken met de variatie en diversiteit van onze keuken", aldus Ton Nelissen, eigenaar en gastheer van Cheval Blanc.

De grote droom van Ton Nelissen werd werkelijkheid toen hij in 1996 restaurant Cheval Blanc overnam van de vorige eigenaar. ,,Ik werk vanaf mijn zestiende in de horeca en heb altijd al gedroomd van een eigen restaurant. In 1997 kwam chef-kok Huub van der Velden ons team versterken. Ik wist dat hij met passie wilde koken en heb hem benaderd. De chef-kok regelt alles voor in de keuken en ik in het restaurant. Vanaf het begin hebben we tegen elkaar gezegd dat we op onze eigen manier invulling gaan geven over hoe wij denken wat horeca, gastvrijheid, lekker eten en drinken inhoudt. In de hoop natuurlijk dat onze gasten dat waarderen. In de loop van tijd zijn we daar stapje voor stapje steeds meer ingegroeid", aldus de eigenaar van het sterrenrestaurant.

Bij Cheval Blanc zijn de gerechten gebaseerd op de klassieke Franse keuken. Bij het samenstellen van het menu laat het team in de keuken zich voortdurend inspireren door duurzame seizoenproducten van gespecialiseerde kwekers en leveranciers uit de regio. Van de seizoensgebonden producten en vergeten groenten maakt het team verrassende en creatieve variaties op klassiekers. Dit komt vooral naar voren in de diverse toegepaste moderne en klassieke kooktechnieken. Alle gerechten worden uiteraard met grote zorg bereidt. ,,Wij zijn van mening dat een product het best tot zijn recht komt op het moment dat het seizoen er voor is. Als het geen aspergeseizoen is, dan serveren we geen asperges. Hetzelfde geldt ook voor de andere producten die wij gebruiken zoals vis, groente en fruit. Het zorgt ervoor dat het menu maandelijks wisselt van samenstelling en dat we onze gasten blijven verrassen met steeds nieuwe innovatieve gerechten. We hebben wel een aantal 'signature dishes' oftewel gerechten met seizoenproducten die steeds terugkeren op de menukaart, zoals rog vleugelfilet, coquilles en chocola", legt Nelissen uit.

Sinds 2007 heeft Cheval Blanc één Michelinster in de befaamde Rode Gidsen van bandenfabrikant Michelin. Een zeer eervolle en prestigieuze onderscheiding, want slechts een beperkt aantal restaurants krijgt in de gids één, twee of drie sterren. De Michelinster geldt als een belangrijke waardebepaling voor gastronomische kwaliteit. Op de website van Michelin gids 2019 zijn de inspecteurs vol lof over de kwaliteit van Cheval Blanc. ,,Topproducten die met finesse bewerkt worden, uitgesproken smaken, gerechten die op een gelijkwaardig hoog niveau bereid worden. Verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard", aldus de Michelin inspecteurs. Het restaurant is volgens de inspecteurs een 'heerlijk adres', waar het ambitieuze team in de keuken topproducten in eigentijdse smaakcombinaties zo weet te laten balanceren dat ze evenwichtig en fantastische smaken.

Restauranteigenaar Nelissen heeft ervaren dat het hebben van een Michelin ster voor het grote publiek een mogelijke drempel kan zijn. ,,Veel mensen denken dat als een restaurant een Michelin ster heeft, dat het ook heel duur is. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Wij willen als restaurant toegankelijk en betaalbaar blijven. Het is voor ons belangrijk dat mensen zich bij ons thuis voelen. Met het Lezersmenu 'Deschamps', dat vernoemd is naar onze chef-kok, willen we mensen laten zien, proeven en ervaren hoe het is om te eten in een restaurant met een Michelin ster. Het gaat om het eten, maar ook om de gastvrijheid en de ambiance. We willen mensen graag kennis laten maken met onze restaurant en de veelzijdige keuken. Met het Lezersmenu hopen we die drempel weg te kunnen halen", aldus Nelissen.

Naast het diner kan men bij Cheval Blanc ook terecht voor een heerlijke lunch. Daarnaast is Cheval Blanc een uitstekende locatie voor feesten en partijen. Verder biedt het restaurant de Cheval Blanc@home catering aan met een geheel verzorgd diner of walking diner bij de mensen thuis.

Cheval Blanc, Jan van Goyenstraat 29 in Heemstede. Voor meer informatie: www.cheval-blanc.nl

3-gangen Lezersmenu

Vernoemd naar chef-kok Huub van der Velden, is een verrassend marktmenu geserveerd vanaf drie gangen. Het menu geeft tezamen een uitstekende indruk van de diversiteit die de keuken van Cheval Blanc rijk is. Het menu wordt geserveerd van dinsdag tot en met zondag als diner vanaf 18.00 uur of tijdens de lunch op de woensdag, donderdag, vrijdag en zondag tussen 12.00 en 14.00 uur.

Van € 49,50 voor € 40,00

* Reserveringsaanvraag uitsluitend per email onder vermelding van 'Lezersmenu' via info@cheval-blanc.nl of 023-5293173.

Reserveer tijdig i.v.m. beperkte zitplaatsen. Niet geldig op feestdagen.

Actie geldig tot en met 31 mei 2019.