• Best Westendorp
  • Archief

Kia Tinholt slaat vleugels verder uit

VELSERBROEK Autobedrijf Kia Tinholt aan de Klompenmakerstraat 43 heeft de activiteiten uitgebreid. Marco den Dekker, adjunct-directeur van Kia Tinholt, meldt met trots dat het rayon zich flink heeft vergroot. Den Dekker: ,,Met deze uitbreiding zijn we verantwoordelijk voor het gebied Haarlem, Zandvoort tot en met Heemskerk. De uitbreiding heeft te maken met de sluiting van een officieel Kia-dealerschap in Haarlem. Zodoende is ons gebied een stuk groter geworden. We hebben nog geen monteurs aangenomen, we zijn er driftig naar op zoek. Wel hebben we twee verkopers, die het vertrouwde gezicht zijn voor het gros van de klanten uit het toegevoegde gebied, een receptionist en een magazijnmedewerker aangenomen. In Heemskerk gaan we vanaf maart met een volwaardig receptionist erbij werken om het serviceniveau te verhogen", laat Den Dekker weten.

Tinholt is al jaren een bekend autobedrijf in gemeente Velsen. Sinds 1989 is de firma gehuisvest in het bekende pand aan de Klompenmakerstraat en om de geschiedenis compleet te maken; vanaf 2003 prijkt het Kia logo op de gevel als bewijs van het officiële dealerschap van het Koreaanse merk. De zaken gaan goed weet verkoopleider Remco de Hooge. ,,De kwaliteit van een Kia is heel hoog. Wie een nieuwe Kia aanschaft krijgt zeven jaar garantie. Die zekerheid vind je bij geen enkel ander merk. Het geeft klanten vertrouwen en zekerheid. Daar komt bij dat veel modellen kortgeleden een update hebben gehad.'' De immer populaire Picanto is daarvan het bewijs. De kleine alleskunner is nog steeds een van de best verkopende Kia's in het uitgebreide modellengamma. Niet voor niets staat de Picanto al jarenlang in de top 3 van zijn segment, kortom veel waar voor je geld. In de keus voor een Kia is ook puur elektrisch rijden mogelijk. Op dit moment nog de Soul en in het najaar 2018 zelfs een volledig elektrische Kia Niro

Voor klanten boven het Noordzeekanaal is er een zogeheten servicepunt in Heemskerk aan de Rijksstraatweg 19B. ,,Daar beschikken we over een compleet uitgeruste werkplaats. Ook staan er een paar occasions en aantal nieuwe Kia's. Maar het zijn niet enkel de vele modellen, prima occasions met garantie en de eerder genoemde zeven jaar garantie op nieuwe Kia's die de klanten waarderen. Het motto bij Kia Tinholt luidt: 'Verrassend, vriendelijke en vertrouwd'. Juist die opstelling werpt al jaren zijn vruchten af". Gedurende het hele jaar wordt iedere Kia-dealer door KIA Motors Nederland objectief beoordeeld. Met name de afdelingen Verkoop en Service worden continu geëvalueerd. Naast de realisatie van de doelstellingen wordt vooral gekeken naar de wijze waarop service aan de klant wordt verleend, zowel bij de aanschaf van een auto, als in het traject van technische dienstverlening daarna. Kia Tinholt weet zich hier al jaren in te onderscheiden, een bewijs van kwaliteit en optimale inzet van hun medewerkers. Niet voor niets zijn ze de afgelopen jaren meerdere malen uitgeroepen tot 'Top Dealer'. Deze traditie is voortgezet. Afgelopen december is Kia Tinholt uitgeroepen tot 'Top Dealer 2018' een mooie prestatie waar de dealer uitermate trots op is. ,,Binnenkort komt een delegatie van Kia Nederland hier in de showroom de award uitreiken. De spijker om het certificaat op te hangen zit al in de muur'', laat verkoopleider De Hooge lachend weten.

Voor meer informatie: www.tinholt.nl.