• Archief

Haarlemse Intertoyswinkels maken doorstart

HAARLEM Er is hoop voor in ieder geval een deel van de winkels van het failliete Intertoys. De Portugese investeerder Green Swan maakt met een deel van de winkels een doorstart. Minimaal 91 winkels sluiten binnenkort hun deuren en starten zaterdag 9 maart met een uitverkoop. De Intertoyswinkels in Haarlem (Generaal Cronjéstraat 25, Grote Houtstraat 8 en Rivieradreef 21), Zandvoort (Haltestraat 2c) en Heemstede (Binnenweg 161) staan niet op de lijst van te sluiten winkels en blijven vooralsnog gewoon open. De lijst van winkels die sluiten is HIER te vinden. 

Green Swan wil ongeveer 220 winkels openhouden. Of dat aantal ook gehaald wordt, is onder meer afhankelijk van verdere onderhandelingen met verhuurders en franchisenemers. Green Swan wil een deel van de eigen winkels aan franchisenemers verkopen.

AANSLUITEN Intertoys heeft nu 286 eigen winkels, waarvan ruim de helft openblijft, en twee distributiecentra. Daarnaast zijn er honderd filialen van franchisers. Die moeten nu beslissen of ze zich bij het nieuwe Intertoys aansluiten. Meer zekerheid daarover verwachten de curatoren in de komende weken.

Voor 91 Intertoys-winkels valt sowieso het doek. Die gaan half mei dicht. Vandaag werd bekendgemaakt om welke vestigingen het gaat en morgen begint in die filialen de opheffingsuitverkoop. Speelgoedketen Intertoys ging eind februari failliet, onder meer door aanhoudende zware marktomstandigheden. Naast de toenemende concurrentiedruk van webwinkels snoepten ook andere winkels als Kruidvat en Action klanten af van de keten.