• Koningin Maxima vindt ontbijten belangrijk en is daarom bij het Schoolontbijt aanwezig.

    Eigen Foto

Haarlemse Bakker verzorgt duizend ontbijtjes voor scholen

HAARLEM Tijdens de zeventiende editie van het Nationaal Schoolontbijt van 4 tot en met 8 november verzorgt De Haarlemse Bakker maar liefst duizend ontbijtjes voor scholen in Haarlem en IJmuiden. De Haarlemse Bakker onderstreept het belang van ontbijt, daarom doen zij voor het 10 jaar mee met het Nationaal Schoolontbijt. Samen met andere ambachtelijke bakkers door heel Nederland worden voor ruim een half miljoen kinderen, op zo’n 2.500 basisscholen, ontbijt geserveerd.

Ontbijten is belangrijk. De eerste maaltijd van de dag is niet zomaar bedacht. Ons lichaam heeft het 's nachts zonder eten moeten doen. Om goed te kunnen functioneren en presteren heeft iedereen na het opstaan weer voedsel nodig.

Een ontbijt zorgt ervoor dat we ons goed kunnen concentreren op het werk of op school. Ook zet een goed ontbijt de darmen aan het werk. Wie ontbijt, krijgt veel gemakkelijker alle voedingsstoffen binnen die dagelijks nodig zijn. Onderzoekers hebben de kwaliteit van de voeding van ontbijters en niet-ontbijters vergeleken. Mensen die ontbijten, krijgen meer vitamines en mineralen binnen.

In Nederland nemen kinderen en volwassenen gemiddeld minder dan 5 minuten de tijd voor hun ontbijt. Dat staat gezond en gezellig ontbijten in de weg. Daarom is het thema van het Nationaal Schoolontbijt dit jaar: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’

Dit jaar verzorgt De Haarlemse Bakker ontbijtjes voor de Daaf Gelukschool, Florencius Haarlem en het Sterrencollege in Haarlem. In IJmuiden worden De Zefier en De Klipper van een overheerlijk ontbijt voorzien.