• Sutiah van Netten

Final Sale bij Huijg Sport

HAARLEM Wie nog wil profiteren van de Final Sale bij Huijg Sport in de Generaal Cronjéstraat, kan hier terecht tot eind februari. De grote magazijnverkoop bij Huijg Sport biedt sportliefhebbers een aantrekkelijke actie aan: het tweede artikel voor 1 euro is geldig op alle geselecteerde artikelen met een gele kaart. Wees er dus snel bij!

Sutiah van Netten

Sportspeciaalzaak Huijg Sport is een begrip in Haarlem en omstreken. Met een oppervlakte van ruim 250 m² heeft de sportzaak een zeer uitgebreid en groot assortiment van functionele sportartikelen van topmerken als onder andere Puma, Nike, Adidas, Asics, Under Armour en Sjeng Sports. In de winkel hangen de rekken vol met sportkleding met gele kaartjes. Niet alleen de sportkleding is in de uitverkoop, maar ook sportartikelen, sportschoenen en trendy slippers. ,,De magazijnverkoop is op 10 januari van start gegaan. De actie duurt tot eind februari om vervolgens plaats te maken voor onze nieuwe collectie", aldus Nico Grobben van Huijg Sport.

Huijg Sport is in 1976 opgericht door voormalig profvoetballer Piet Huijg, die in de jaren zeventig en tachtig voetbalde bij HFC Haarlem. In 2013 ging Huijg met pensioen. Zijn dochter Ilse en oud-medewerker Nico Grobben namen het stokje met veel enthousiasme van hem over. Er is in de afgelopen jaren veel veranderd. Grobben: ,,Het Online Shoppen is erg toegenomen. Als ondernemer speel je daar op in. Eind dit jaar hopen we zelf met een nieuwe verbeterde versie van onze webshop te komen. Maar het is vooral belangrijk dat we onderscheidend blijven op het gebied van advies en service". Een andere grote verandering is dat Huijg Sport zich voornamelijk gaat richten op voetbal, hockey, tennis, hardlopen, zwemmen, fitness en een klein beetje vrijetijd. ,,Dit heeft mede te maken met het beleid van de grote merken. Sommige producten mogen we als sportwinkel helaas niet meer afnemen, zoals modieuze vrijetijd sneakers", legt Grobben uit.

Ondanks de huidige snelle ontwikkelingen in de winkelbranche wil Huijg Sport de regio winkel blijven, die het altijd is geweest. ,,Het persoonlijk contact met onze klanten willen we heel graag behouden. De winkel moet een plek zijn waar klanten zich prettig voelen en goed geholpen worden. Voor deskundig advies kunnen de klanten altijd terecht bij onze medewerkers. Speciaal voor de kinderen is er in de winkel een kunstmatig grasveldje met een goal gebouwd, zodat ze kunnen voetballen en hockeyen. Terwijl de ouders op hun gemak kunnen rondkijken. Winkelen is meer een beleving geworden", aldus Grobben. Naast de winkel en de webshop is Huijg Sport ook gespecialiseerd in het leveren van wedstrijdtenues, trainingskleding en sportbenodigdheden aan diverse scholen, sportverenigingen en sportopleidingen in de regio.

Huijg Sport Final Sale. Tweede artikel voor 1 euro is geldig op alle geselecteerde artikelen met een gele kaart. De klant betaalt de oorspronkelijke prijs van het duurste artikel en 1 euro voor het tweede artikel. Voor meer informatie: www.facebook.com/Huijgsport