• Elektrisch rijden

Is elektrisch rijden echt goedkoper?

De afgelopen jaren worden elektrische auto's steeds populairder en zijn ze steeds vaker te vinden in het straatbeeld. Ook op veel parkeerplekken en in steden zijn de oplaadpalen voor deze auto's te vinden en wordt het een steeds algemener begrip. Er wordt vaak gesteld dat elektrisch rijden een stuk goedkoper zou zijn dan een normale auto op diesel of benzine, maar is dit wel echt het geval? In onderstaande tekst wordt meer uitleg gegeven over de mogelijke financiële voordelen van elektrisch rijden en wat je kunt doen als je een elektrische auto wilt aanschaffen.

Voordelen van elektrisch rijden
Een van de grootste voordelen van een elektrische auto is dat het een erg milieuvriendelijke keuze is aangezien er geen benzine of diesel gebruikt hoeft te worden als brandstof. Een bijkomend voordeel hiervan is dat er daarom ook een hoop kosten worden bespaard op brandstof. Het opladen van de auto met elektriciteit is namelijk vele malen goedkoper dan de brandstof.

Andere financiële voordelen van elektrisch rijden zijn dat je tot 2020 ook geen wegenbelasting hoeft te betalen, terwijl je met een andere auto al vaak een paar honderd euro moet neerleggen. Hiernaast is een elektrische auto een stuk goedkoper in het onderhoud, heeft de auto een lage bijtelling van maar 4% ten opzichte van 22% bij een auto die op benzine rijdt, en is er ook geen aanschafbelasting (BPM).

Autosloperijen in de omgeving van Haarlem
Als je eenmaal hebt besloten om een elektrische auto aan te schaffen, wil je vaak ook van je oude auto af. Het kan een idee zijn om de auto zelf te verkopen, bijvoorbeeld via marktplaats, maar dit kan nog redelijk wat tijd en moeite kosten. Daardoor is een optie die ook vaak wordt gekozen om de auto naar de autosloperij te brengen. In Nederland, bijvoorbeeld in Haarlem, zijn er meerdere autosloopbedrijven te vinden. Deze bedrijven kunnen jouw auto snel op locatie kunnen ophalen en vaak krijg je er ook nog een vergoeding voor. Voor velen is dit daarom een ideale manier om snel van hun oude auto af te komen en zo plaats te maken voor een nieuwer (elektrisch) model.