• Ineke van der Geest rijdt zelf ook graag over haar terrein.

    Eigen Foto

Dikke pret en brullende motoren bij ActionPlanet

SPAARNWOUDE Gas, gas, gas, sturen en door. Een quad sjeest in volle vaart over het terrein van ActionPlanet, aan de rand van Spaarnwoude. Ineke van der Geest vond in het recreatiegebied de ideale plek voor haar bedrijf waar modder, brullende motoren en actie de boventoon voeren. Rijdend naar ActionPlanet kom je terecht in een oase van groen. Met een ferme zwaai opent Van der Geest de deuren van het restaurant van ActionPlanet. ,,Wat een fantastische locatie heh, zo aan de rand van Spaarnwoude.“

Op deze verborgen avontuurlijke plek is er van alles te beleven. ,,Van quadrijden en een zeskamp a la 'Expeditie Robinson' tot een serieus parcours voor fourwheeldrives. Voor ons is het credo: Meer modder, meer pret”, lacht Van der Geest. ,,Het blijft fantastisch als mensen voor het eerst op een quad stappen. Of een vrijgezellenfeest zoals laatst, toen hadden we tien dames in trouwjurken die de stormbaan trotseerden. Bedrijfsuitjes met een 4x4 voertuig zijn gegarandeerd plezier: de uitdaging en de spanning zorgen er altijd voor dat de deelnemers achteraf met een grijns van oor tot oor – en de grootste praatjes – aan een drankje en een bitterbal zitten.”

Wie het offroadterrein van acht hectare met flinke heuvels en serieuze waterpartijen opkomt, kan zich haast niet voorstellen dat dit een kleine tien jaar geleden nagenoeg vlak was. ,,In samenwerking met een grondbank hebben we het terrein aangelegd. We hebben ervaringen uit binnen- en buitenland opgehaald om te horen waaraan een goed parcours moet voldoen en dat vervolgens verwerkt in een terreinschets. Zo hebben we een uitdagende plek gemaakt voor offroadrijders van alle niveaus en staan we in de Top 3 van 4x4 locaties van Nederland. De opbouw kun je vergelijken met die van skigebieden: van beginner tot extreem gevorderde.”

,,Dat we vlakbij de snelwegen A22 en A9 en de luchthaven zitten is ideaal. We zijn daardoor makkelijk bereikbaar voor alle verkeer inclusief grote touringcars. De afgelopen 10 jaar hebben we al veel vriendengroepen en bedrijven mogen ontvangen voor een teamuitje of vergadering met een beleving waar de adrenaline door het lichaam giert en waar nog heel lang over nagepraat kan worden. Een combinatie met lunch of BBQ in ons stoere en sfeervolle restaurant maakt de dag helemaal af. Met ons team van professionele en enthousiaste collega’s maken wij van ieder event een unieke belevenis. Het is mooi dat we nationaal en internationaal zo’n aantrekkingskracht hebben, maar we zijn er ook voor kleine gezelschappen. Elke laatste zondag van de maand is er een inloopdag, waar iedereen mee kan doen met quadrijden, een 4x4 training of gewoon lekker kan genieten van een lokale band".

Voor meer informatie: www.actionplanet.nl