• Allekabels

De toegevoegde waarde van micro-sd

Zelfs de grootste criticasters kunnen amper een zwakke plek noemen van de Nintendo Switch, de portable console die wat betreft populariteit de PS3 en de Xbox al lang en breed voorbijgestreefd is. Als er dan toch een kleine kanttekening bij de Nintendo Switch geplaats moet worden, dan gaat het over het interne geheugen dat relatief klein is. Omdat de gamers van nu hun games vooral downloaden en de games best wat ruimte innemen, is de opslagruimte van de Nintendo Switch snel vol. Maar geen paniek: de opslagruimte kan prima worden uitgebreid met een micro SD, waarmee het probleem meteen opgelost is. Deze micro geheugenkaartjes zijn toch al de ideale geheugenkaartjes als je hobbygebruiker bent en graag gamet, muziek download en fotografeert.

Grootste opslagruimte ooit op een micro-sd
De vraag naar een micro SD-kaart voor Nintendo is dan ook groot, die naar de micro SD-kaart 512GB in het bijzonder. Nog specifieker is de vraag naar deze SD-kaart van het merk Kingston. Deze bijzonder gewilde micro SD heeft én een hoge leessnelheid én een hoge schrijfsnelheid en biedt de grootste opslagruimte die ooit op een microkaartje beschikbaar was. Daarmee voldoet dit geheugenkaartje aan alle eisen waaraan een kaartje voor een Nintendo switch moet voldoen. Voor het afspelen en installeren van de spelletjes is de snelheid erg belangrijk en de opslagruimte biedt je de mogelijkheid om meer games tegelijk te installeren. Ook het microgeheugenkaartje van Integral, de Ultima Pro, mag er zijn. Het heeft zo ongeveer dezelfde specificaties wat betreft lezen en schrijven als de Kingston-versie, die echter weer iets goedkoper in aanschaf is.

Samsung: de beste maar wel iets duurder
Binnen het aanbod van micro-sd met 512GB doet ook de Samsung Evo Plus goede zaken. Wat betreft snelheid biedt Samsung zelfs meer dan Kingston en Integral. Daardoor ben je geneigd, omdat de opslagruimte dus ook erg groot is, te zeggen dat dit het meest populaire kaartje is, en toch is dat niet het geval. Dat zit vooral in de prijs die toch op een wat hoger niveau dan de eerste twee ligt. Wat betreft de prestaties kan de kaart van Samsung echter absoluut de beste genoemd worden.

Uitstekende lees- en schrijfsnelheid
Vind je 512GB wat teveel van het goede, dan kun je waarschijnlijk prima met de Strontium Nitro Micro SD 128GB uit de voeten. De maximale lees- en schrijfsnelheid is uitstekend, waarbij de schrijfsnelheid iets lager ligt dan de leessnelheid. Deze kaart valt echter binnen UHS-klasse 3. Dat betekent dat de schrijfsnelheid toch nog op z'n minst 30 MB per seconde is. Voor de gebruikers van Nintendo Switch telt echter vooral de leessnelheid. En die is prima in orde bij dit kaartje. Bijkomend voordeel is de zeer gunstige prijsstelling van deze kaart, want de kaart is opvallend voordelig.

De goede naam van SanDisk
Bij de Switch spelers is ook de SanDisk Extreme Gaming Micro SD 128GB best populair. De opslagruimte is dan weliswaar beperkt, de lees- en schrijfsnelheid echter ruim voldoende met 100 en 60 MB per seconde. Deze kaart is echter weer relatief prijzig ten opzichte van de andere beschikbare kaartjes. Dat heeft wellicht te maken met de uiterst betrouwbare naam die SanDisk zich de afgelopen jaren heeft weten te verwerven. En er zijn nou eenmaal veel mensen die waarde hechten aan producten van betrouwbare merken.

Met wifi
De SD (micro)kaartjes ontwikkelen zich nog steeds volop. Zo kun je tegenwoordig ook wifi kaartjes aanschaffen, waardoor je het kaartje niet steeds meer hoeft te verwisselen. Dit scheelt je tijd. Zeker als je fotografie als hobby hebt, bespaart dit je behoorlijk veel tijd zelfs. Door een app te downloaden en je met de smartphone te verbinden met het kaartje, kun je de foto's op je smartphone downloaden. Sterker nog; open je eerst de app en ga je pas daarna fotograferen, dan worden de foto's meteen gedownload en kun je ze desgewenst meteen delen.