• Sutiah van Netten

Constant Lamp is eerste Fifoloog van Nederland

HAARLEM "Iedereen heeft het vermogen in zich om zichzelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Ik heb de kennis, ervaring, methodieken en dus de gereedschappen om particulieren en bedrijven hierbij te helpen. De nadruk ligt overigens vooral op de particulieren", vertelt Constant Lamp, de eerste en voorlopig enige Fifoloog in Nederland.

PROFESSIONEEL Communicatiedeskundige Lamp heeft namelijk onlangs een nieuwe communicatie methodiek ontwikkelt genaamd Fifologie. Met zijn bedrijf Fifotraining biedt Lamp particulieren en bedrijven professionele hulp aan bij het ontwikkelen van een nieuw perspectief om op een andere manier naar de wereld te kijken en er ook meer uit te halen.

COACHING Sinds begin jaren negentig heeft Lamp met zijn voormalig bedrijf 'Constant Lamp Communicatietraining & Coaching' jarenlang als zelfstandige trainer- en coach met veel succes communicatietrainingen en communicatie coaching gegeven aan een groot aantal particulieren en bedrijven. Een halfjaar geleden startte Lamp met zijn nieuwe bedrijf 'Fifo Training'.

HYPNOTHERAPEUT "In de afgelopen twaalf jaar heb ik uit de vele verschillende communicatiemethodieken alle werkbare en praktische delen die mij persoonlijk aanspreken met elkaar gecombineerd om de nieuwe methodiek Fifologie te ontwikkelen. Ik heb onder andere delen gebruikt uit het Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) en diverse gedragswetenschappen", vertelt Lamp, zelf een internationaal gecertificeerd NLP-trainer, hypnotherapeut en Time Line therapeut. Met Fifotraining heeft Lamp als doel om met name particulieren verder te helpen in het dagelijkse leven. Naast de privé-coaching in de vorm van één-op-één gesprekken wordt er ook gewerkt met opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan.

ZINGEVING "Als Fifoloog en coach voor de particulier wil ik heel graag met mensen in gesprek gaan om hen te helpen meer rust, balans en zingeving in hun leven te krijgen. De Fifotraining 'Fit In or F#ck Off' klinkt nogal kort door de bocht en dat is het absoluut niet. Het blijkt dat 70 tot 80 procent van de bevolking met grote zorgen rondloopt, waar ze niet uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan financiële zorgen, relatieproblemen of spanningen en stress op het werk", legt Lamp uit.

STOP MET KLAGEN "Als iets je niet bevalt, kijk wat je vanuit jezelf kunt doen om de situatie te veranderen. Blijf vooral niet weken of zelfs maanden zitten kniezen op de bank. Stop met klagen. Kom in actie! Doe wat! Pas je aan. Fit in. Lukt het écht niet om de situatie te veranderen? Heb je alles geprobeerd wat mogelijk is? Maak dan voor jezelf een duidelijke keuze. Neem een beslissing. Sla een andere weg in. F#ck off. Of te wel: wegwezen. Het is heel belangrijk dat mensen zelf ontdekken waarom ze graag iets willen. Als mensen vanuit zichzelf antwoord geven op hun eigen vragen, dan is mijn doel bereikt. Uiteindelijk doen ze het zélf, maar het hoeft gelukkig niet alleen, daarvoor is de Fifoloog."

Voor meer informatie: www.fifotraining.nl of mail naar: info@constantlamp.nl. Lamp is bereikbaar via 06-41548305.