• Burgemeester Wienen verricht de opening.

    Eigen Foto

Burgemeester Wienen opent Vishuysch

HAARLEM Burgemeester Wienen opende afgelopen zaterdag in winkelcentrum Schalkwijk Vishuysch Haarlem. In zijn toespraak haalde de eerste burger van Haarlem aan dat de opening van een speciaalzaak goed past binnen het nieuwe Schalkwijk.

Ooit was het winkelcentrum de grootste van Nederland, waar mensen van heinde en verre op af kwamen. Op een gegeven moment kwam de wijk in de problemen en liep het winkelcentrum terug. Momenteel is de gemeente al enkele jaren bezig om het winkelcentrum en de wijk eromheen te ontwikkelen en sterker te maken. Met veel nieuwe concepten en nieuwe woningbouw heeft het centrum weer alles in zich om de weg naar boven in te slaan. Daarin past de opening van dit Vishuysch uitstekend.

Voor de burgemeester was het een feest van herkenning om aanwezig te zijn, voordat hij burgemeester van Haarlem werd was hij dat namelijk van Katwijk. Wienen: ,,In Katwijk heb ik geleerd om vis te eten. Maar ik heb ook geleerd dat de vis buiten Katwijk toch minder goed is. Daarom is het ongelofelijk aardig dat jullie dachten die arme man moet daar toch ook een lekker visje hebben. Het is ontzettend fijn dat er nu een Katwijkse visspeciaalzaak is geopend in Schalkwijk met versgarantie voor Haarlem’’.

Na het officieel doorknippen van het lint barstte het feest goed los, voor de honderden bezoekers was de middag gevuld met een en al gezelligheid. Heerlijke zelfgemaakte vishapjes werden uitgedeeld en voor iedereen was er een lekker drankje, want vis moet zwemmen. Voor de kinderen was er een ballonnenclown, muziek en konden ze worden geschminkt.

Het team van Vishuysch Haarlem bestaat voornamelijk uit Katwijkers. Wat zij meenemen uit hun vissersdorp zijn hun ervaring en visserscultuur. Kwaliteit leveren en aanpoten, dat is waar zij voor staan. Bij Vishuysch Haarlem kan men elke dag terecht voor verse vis, diverse maaltijden, salades en diverse heerlijke hapjes. Een feest voor iedereen.

Vishuysch Haarlem is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 21.00 uur.