• Jennifer Bieber

Avant-Garde Chiropractie breidt uit

HAARLEM Wie last heeft van pijn in het lichaam kan baat hebben bij de hulp van een chiropractor. Avant-Garde Chiropractie (Zijlweg 314 AB) kan uitkomst bieden bij onder andere spanningshoofdpijn, hernia, RSI, migraine, kaakklachten of zwangerschapspijnen. De praktijk is bijna drie jaar aan de Zijlweg gevestigd en draait goed. Binnen een jaar kwam er al een tweede chiropractor bij en inmiddels is de praktijk dusdanig gegroeid, dat er opnieuw uitbreiding nodig was. Deze maand is Carly Zuehlke aan het team van Avant-Garde toegevoegd en ook is er een extra behandelruimte.

Volgens Guy Klooster van Avant-Garde Chiropractie is het veel mensen niet duidelijk wat een chiropractor precies doet. Hij geeft daarom een korte uitleg over hetgeen zijn werk inhoudt. "Wij behandelen kort gezegd mensen met chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Met name stoornissen aan de wervelkolom, maar ook schouders, elleboog, heupen en andere gewrichten. In Nederland zorgen de meeste mensen vreemd genoeg wel goed voor hun gebit, maar met de rest van hun lichaam zijn ze wat minder voorzichtig, terwijl dit toch ook erg belangrijk is. Mensen lopen te lang met klachten door en daardoor krijgen we vaak mensen met ernstige klachten bij de praktijk. Als mensen met beginnende klachten binnenkomen, zijn deze vaak makkelijk te verhelpen, maar wie te lang doorloopt met bijvoorbeeld een hernia of artrose geraakt daar minder snel vanaf".

Avant-Garde biedt niet alleen uitkomst bij mensen met pijnklachten, maar kan ook preventief hulp bieden, bijvoorbeeld aan mensen met een zwaar beroep of mensen die intensief sporten. "Bij deze mensen wordt het lichaam extra zwaar belast en wij kunnen ervoor zorgen dat bij deze mensen het lichaam ondanks de extra zware fysieke inspanningen goed blijft functioneren".

Omdat de toestroom aan nieuwe patiënten steeds groter werd, is het team van Avant-Garde deze maand versterkt met Carly Zuehlke. Zij is begin dit jaar van Amerika naar Haarlem verhuisd. Zuehlke behaalde haar titel Doctor of Chiropractic and Sports Science & Rehabilitation Master aan het Logan College of Chiropractic University in Chesterfield (USA), heeft ook de titel ICCSP (International Certified Chiropractic Sports Practitioner) en heeft op vele internationale sport evenementen gewerkt. Dat deze dame uiterst getalenteerd is, blijkt wel uit het feit dat zij de Sports Chiropractor of the Year Award (2017) en de Rising Star Chiropractor Award (2014) van de Colorado Chiropractic Association heeft ontvangen. Ook werd Zuehlke in februari 2015 geselecteerd om twee weken te werken in het US Olympic Training Center in Colorado Springs, CO. Hier werkte ze met zwemmers, triatleten, gewichtheffers, pent-atleten, schieten, kunstschaatsers, gymnastiek en Olympisch worstelen. Carly Zuehlke is gespecialiseerd in sportblessures en correctieve behandelingen door middel van manuele technieken en revalidatie.

Om mensen kennis te laten maken met de nieuwe collega en de werkzaamheden van Avant-Garde Chiropractie, is het mogelijk om de laatste twee weken van augustus een gratis analyseconsult aan te vragen. "Voor veel mensen is de stap naar een chiropractor toch spannend", legt Klooster uit. "We kunnen in een gratis consult kijken of we iets voor iemand kunnen beteken en uitleg geven over onze werkzaamheden". Een analyseconsult kan aangevraagd worden via 023-2052188.

Avant-Garde Chiropractie
Zijlweg 314 AB, Haarlem
www.avantgardechiropractie.nl