• Bjorn Warmerdam

Toontje Lager krijgt publiek mee in Patronaat in Haarlem

HAARLEM Bij Patronaat staan donderdag 14 maart lange rijen voor de deur. Zouden die allemaal voor Toontje Lager komen? Het blijkt niet het geval. Het Schoter viert in de grote zaal van Patronaat een schoolfeest en Toontje Lager moet het met de kleine zaal doen.

Maar toch, waar VOF de Kunst hier 2 weken terug (overigens zeer verdienstelijk) voor een half lege zaal speelde, weet Toontje Lager de kleine zaal nog goed gevuld te krijgen. En niet geheel onterecht, want hoewel de band wat tam van start ging en voornamelijk wat onbekender werk speelde, kwam de sfeer er al snel in.

GEVARIEERD Het publiek, dat qua leeftijd opvallend gevarieerd was, kende ook de wat minder bekende nummers en zong enthousiast mee. Helemaal los ging het uiteraard bij nummers als 'Zoveel te doen', 'Net als in de film' en afsluiter 'Stiekem gedanst'.

Bij dat laatste nummer liet het publiek horen het nummer ook prima a capella te kunnen doen. Om de 2 uur speeltijd vol te kunnen krijgen, werd nog een korte toegift gedaan, waarbij ook de 'recente hit' ik wil met jou door het publiek meegeschreeuwd werd. Al moest zanger Erik Mesie daarvoor wel een enorm bord met de songtekst omhoog houden.