• Tuning People / Maas theater en dans
  • Tuning People / Maas theater en dans
  • Tuning People / Maas theater en dans

Kleutervoorstelling ChitChat in Toneelschuur Haarlem

HAARLEM De kleutervoorstelling 'ChitChat' van Tuning People / Maas theater en dans is woensdag 1 mei om 15.00 uur te zien in de Toneelschuur Haarlem aan de Lange Begijnestraat 9.

De voorstelling van Tuning People / Maas theater en dans is te zien in de Toneelschuur, Haarlem. ChitChat is een dansvoorstelling voor kleuters van vier jaar en ouder, met Karolien Verlinden en Charlotte Goesaert. Ze mixen klanken en
bewegingen tot een hypnotiserend geheel van 50 minuten.

In dit virtuoze dansduet botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giebelen, schaterlachen, proesten, spelen, kletsen, dansen, stoeien. De vriendinnen bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. Ze zijn roekeloos tegen elkaar en de wereld.

Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden maken een wervelende dansvoorstelling met zelfgemaakte klanken, gekoppeld aan bewegingen die variëren van zacht tot heel wild. Vrijwel alles dansen ze synchroon (try this at home). Een hoogstandje performance art voor kleuters, verpakt als live cartoon. Joost Maaskant mixt er geluiden bij, van klankgedicht tot rockopera. Moniek Merkx (artistiek directeur Maas) over ChitChat: "Hun snelle klanktaal en hun gelijke bewegingen zijn briljant. Ze zijn meesters in exact hetzelfde
doen en dan snel variëren, echt een topprestatie. Met herhalende patronen en geluiden kunnen ze heel grappig spelen. Onder het kijken kom je in een soort trance wil je zelf ook meedansen, hinkelen en springen, wil je de hartslag van deze twee voelen."

Kaarten kosten 11 euro en zijn te reserveren via: www.toneelschuur.nl of 023 51 73 910.