• Pim Hols

Zwak HFC verliest van Jong Almere City

HAARLEM Koninklijke HFC verloor zaterdag 4 mei met 4-2 van Jong Almere City FC. Een ietwat pijnlijk verlies, want de voetballers uit Almere degraderen aan het eind van dit seizoen, terwijl de ploeg van Gertjan Tamerus een groot deel van het seizoen in de hoogste regionen van de Tweede Divisie verkeerde. Kon. HFC speelde zaterdag zeker niet in de sterkst mogelijke opstelling. Bij zeker twee doelpunten van Almere City gingen spelers van HFC niet vrijuit. Bij de rust was de achterstand met 1-0 nog te overzien, maar de Haarlemmers verloren uiteindelijk dus met 4-2.

De eerste helft kent heel weinig hoogtepunten, beide teams lieten uiterst zwak spel zien. Pas in de laatste vijf minuten kwamen de eerste kansen, helaas niet voor HFC maar voor Jong Almere City FC. Victor van der Linde en Jelle Goselink kregen mogelijkheden en de thuisploeg kwam vlak voor rust op voorsprong. Koninklijke HFC bezweek in de extra speeltijd van het eerste bedrijf onder de druk van Jong City op het middenveld, leverde de bal in en Kenneth Aninkora twijfelde niet: 1-0.

Na rust nam de amusementswaarde sterk toe. Koninklijke HFC opende het bal, toen een rebound op een afstandsschot hard werd binnen gewerkt door Daan Driever. Slechts één minuut later was de voorsprong echter alweer terug, toen Jelle Goselink na een goede aanval de bal binnenschoot. Jong City breidde de voorsprong niet veel later ook uit naar 3-1. De bal viel uit een corner precies voor de voeten van Goselink die zo zijn tweede maakt.

Daarna was het weer de beurt aan de Haarlemmers, die scoorden uit een zeldzame kans. Floris van der Linden was de man die een voorzet binnenkopte en de spanning terugbracht. De Almeerders lieten echter zien dat ze de drie punten in eigen huis wilden houden. Tristan Buis schoot na een goede aanval een voorzet van Mitch Willems binnen en besloot de eindstand op 4-2.