• Het motto van swami Jyothirmayah is 'Relax!'

    Eigen foto

Yogathon met Indiase Yogameester

OVERVEEN Swami Jyothirmayah, een Yogi uit India, komt zaterdag 17 november naar Overveen, waar hij zijn kennis en kunde over yoga in het algemeen - en over Sri Sri Yoga in het bijzonder - met het aanwezige publiek deelt. Sri Sri Yoga is lichte yoga zonder inspanning met maximale ontspanning. Ademoefeningen en geleide meditaties maken deel uit van de twee uur durende sessie. Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Met Swami Jyothirmayah beleef je gegarandeerd een avond vol plezier. ,,Als je niet lacht, doe je teveel je best", is een van zijn bekende uitspraken. ,,Relax!"

Robert Knol is senior Sri Sri Yoga docent en trainer van het populaire Happiness Programma van Stichting Art of Living. Hij startte 20 jaar geleden de activiteiten van de stichting in Haarlem. Hij beantwoordt graag enkele vragen over yoga.

Wat is yoga?

,,Veel mensen denken bij yoga vooral aan het fysieke aspect. Wanneer we praten over yoga komt al snel het beeld van een yogastudio en een yogamat op. Maar yoga is veel meer dan dat. Yoga is een complete wetenschap: het verenigt lichaam, geest (met haar gevoelens en gedachten), ziel en universum. Yoga brengt de vrede, vrijheid en levensvreugde waar elk individu naar verlangt. Niet alleen dat, het maakt ook een groot verschil in ieders gedragspatronen, denkpatronen en levenshouding".

Hebben we yoga nodig?

,,Wil je gezond, sterk, gevoelig, verstandig en intuïtief zijn in een samenleving waarin eisen en complexiteit blijven toenemen, dan moet je yoga volgen. We weten hoe we onze mobiele telefoons elke avond moeten opladen, maar hoe laden we onze geest en ons lichaam op? Nogmaals, yoga is niet alleen fysieke oefeningen; het is emotionele integratie, spirituele elevatie, met een vleugje mystiek element dat je een glimp van iets geeft dat buiten alle verbeelding is“.

[Maakt meditatie deel uit van yoga?

,,Yoga moet op meditatieve wijze worden gedaan, anders wordt het gewoon een oefening, gymnastiek. Yoga tilt je op van het dagelijks leven dat haar charme en enthousiasme na verloop van tijd verliest. Yoga houdt het leven levendig. Het vult je met liefde en met zoveel energie”.

De Yogathon vindt zaterdag 17 november van 19.30 tot 21.30 uur plaats in het Tetterode Sportcomplex, Tetterodeweg 15, Overveen. Voor meer informatie kan men terecht bij Madeleine Gaastra via 06-11118700 of shanti@hotmail.nl. De yogales wordt gegeven in het Engels en vertaling in het Nederlands is aanwezig.

Robert Knol geeft op iedere maandag- en dinsdagavond een diep ontspannende Sri Sri Yoga les van 20.00 tot 21.30 uur. Voor meer informatie: 06-41545335 of info@meesterschapinvitaliteit.nl