• Robin de Ridder in actie tegen twee tegenstanders.

    Michel van Bergen

VV Schoten blijft strijdbaar

HAARLEM Op de laatste speeldag stelde Schoten nacompetitievoetbal veilig en vorige week op het snikhete Sportpark Ookmeer werd DCG verrassend in de slotfase verslagen, nadat topscorer Lennaert Stuur met een zware blessure al rap moest afhaken. Een heuse Houdini-act van V.V. Schoten dat opnieuw karakter toonde. Zondag de finale tegen RODA 23 dat in de reguliere competitie met 1-4 en 7-0 werd afgedroogd. Finales zijn echter een totaal ander chapiter. Na een hoopvolle start, een goal na acht minuten en een minuut later een gemiste strafschop, vloeiden langzaam de krachten weg en konden de gasten uitbundig feest gaan vieren. Schoten-keeper Remy Heruer bleek aanvankelijk een enorme sta-in-de-weg maar was tweemaal kansloos met een 1-2 nederlaag als gevolg.

,,We zijn teleurgesteld, maar we hebben nog een herkansing'', reageerde trainer Jasper Ketting. Aanvoerder en aanjager Robin de Ridder reageerde zichtbaar vermoeid maar zeer strijdbaar. ,,Goeie goal van Sjoerd en dan die gemiste strafschop. De eerste keer geloof ik dat Tom een pingel mist maar RODA schijnt een filmpje te hebben gemaakt, tja.. We wonnen aanvankelijk de duels maar halverwege de eerste helft kantelde het duel hun kant op. Ze hadden wat meer stootkracht en diepgang, zo eerlijk moet ik zijn''.

De Ridder sluit af: ,,Maar niet getreurd hoor. We hebben donderdag en eventueel zondag nog een kans. Ik ben hier weer gaan spelen met een doelstelling. Binnen drie jaar naar de 2e klasse toe. Dit is het 2e jaar en we zijn er al dichtbij. Het was zuur maar we moeten er donderdag ergens in Noord-Holland weer vol voor gaan. We hebben stappen gezet met Schoten en nu moeten we mentaal het nodige karakter tonen".