• Eigen Foto

Voorronde van Cruyff Courts

HAARLEM SportSupport organiseert voor maandag 26 februari en dinsdag 27 februari in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation de voorrondes van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6. Deze vinden plaats op het Cruyff Court Parkwijk.

De winnaars bij de jongens en meisjes voetballen in april verder bij de kwartfinales. De winnaars van deze toernooien plaatsen zich voor de halve finales en uiteindelijk de Landelijke Finale in Amsterdam, waar wordt gestreden om de titel 'Cruyff Courts Kampioen van Nederland'. De prijs voor het winnen van deze titel is het spelen van een Cruyff Court Interland.

Bij Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 strijden de teams om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland, ze maken kans op het spelen van een Cruyff Court Interland in het buitenland. Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is het kampioenschap voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar, dat alle Cruyff Courts met elkaar verbindt. Dit schooljaar spelen in heel Nederland 17.000 kinderen van 10 tot 12 jaar in 1.800 teams om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland. Er doen 64 gemeenten mee in deze competitie die elk jaar groter wordt. Respect - één van de veertien regels van Johan Cruijff - staat centraal in dit kampioenschap en luidt 'Heb respect voor de ander'. De door Johan Cruijff opgestelde veertien regels gelden op alle Cruyff Courts ter wereld. Ieder toernooi wordt, volgens een standaard klassement, de Respect Award uitgereikt aan het sportiefste team.

Voor meer informatie of aanmelding voor het toernooi kan men contact opnemen met SportSupport, via Redouan El Yousfi, redouan@sportsupport.nl .