• Yorinn Albers houdt zijn ploeg op een gelijkspel.

    Rowin van Diest

Velsen keeper: 'Er is sprake van een goed huwelijk'

REGIO Na een nogal apart seizoen bij EDO klopte Velsen in 2018 bij hem aan. Velsen zocht nadrukkelijk een opvolger voor (keepers)icoon Sander van der Lugt. Yorinn Albers (29) hapte toe en met succes. Mede door zijn puike reddingen en rust die hij uitstraalt, promoveerde Velsen naar de hoofdklasse. Ook dit seizoen presteren Albers en Velsen een klasse hoger naar behoren. Zondag hield hij in de eerste helft met twee fraaie reflexen Be Quick 1887 uit Haren van scoren af, zag de gasten op het uur toch de leiding nemen, maar kon na afloop wel leven met het 1-1 gelijke spel. Een plek in de brede middenmoot is het positieve gevolg.

Hans Akkerman

Yorinn Albers: "We speelden tegen een goede ploeg met een snelle balcirculatie. Na rust dekten we beter door en waren we de bovenliggende partij. Een keer op de paal en twee keer op de lat geschoten. Jammer dat we het niet konden afmaken'', aldus de Haarlemmer die bij EDO en VSV heeft geacteerd. "Bij EDO speelde ik in het jaar dat ze de stekker er uit trokken op zondag. De verschillen? Het leeft hier wat meer in Driehuis, want Velsen heeft meer leden en het is hier zeer gemoedelijk in een hele fijne ambiance'', roemt Albers die duidelijk kan aangeven wat er gevraagd wordt in de hoofdklasse.

Yorinn: "Inderdaad, elk team kan van elk team winnen. De krachtsverschillen zijn marginaal, zeker in vergelijking met de 1e klasse. Het positiespel in deze klasse is veel beter en de spitsen getalenteerder waardoor fouten regelmatig gelijk worden afgestraft'', oordeelt de sluitpost die in de persoon van Martin Haar een trainer heeft getroffen in wie hij meer dan het volste vertrouwen heeft.

Yorinn Albers sluit af: "Martin Haar zit er bovenop, is bloedfanatiek, laat soms de teugels vieren om ze vervolgens weer nadrukkelijk aan te halen. Weet veel van de tegenstander en kan heel duidelijk uitleggen wat hij van een ieder verlangt. Hij geeft ons houvast. Een voorbeeld? Vanmiddag vertelde hij in de rust dat onze vleugelbacks beter moesten doordekken. Met als positief gevolg dat we na de pauze de bovenliggende partij waren. Ik geloof in dit team en mag wel zeggen dat ik met Velsen 'een goed huwelijk' heb gesloten. Haha, we passen goed bij elkaar.''