• Michel van Bergen

Tim Joon ziet perspectief voor BVC Bloemendaal

BLOEMENDAAL Het seizoen 2018/2019 werd geen seizoen waar ze bij derdeklasser BVC Bloemendaal op hadden gerekend. Na een bijzonder stroeve start werd halverwege het seizoen pas de weg naar boven gevonden en eindigden de 'Whites' op een voor hun doen wat fletse achtste plek. Voor 2019/2020 wordt de lat hoog gelegd. De terugkeer van het spitsenduo Koen Beeren en Jesse van der Meer, die na uitstapjes naar resp. KHFC en Velsen weer op het oude zo vertrouwde nest zijn teruggekeerd, geeft bij de achterban en beleidsbepalers reden tot gepast optimisme aan de Bergweg.

"De start vorig seizoen was ronduit slecht. Dat neem ik mijzelf ook kwalijk. Teveel vastgehouden aan de lijn die ik al vijf jaar had ingezet,'' analyseert trainer Tim Joon die er toch een zesde seizoen aan vast gaat knopen en zondag ook niet te beroerd was pionnetjes neer te zetten en een individuele speler in te tapen. Een man van de club in optima forma!

Joon vervolgt: ''Met de komt van Jesse van der Meer en Koen Beeren zijn we in potentie natuurlijk aanvallend beter geworden, maar eerst maar eens zien hoe Koen zijn knie het houdt na twee zware blessures. Ook zijn er een paar talenten uit de onder 19 doorgestroomd, dus even afwachten'', poneert Joon voorzichtig met gevoel voor realiteit.

Over de poule indeling kan hij wel iets maar niet alles zeggen. "Tja, de Haarlemse ploegen kennen we natuurlijk door en door maar van die ploegen uit de buurt van Leiden weet ik helemaal niks. Inderdaad, geen Amsterdamse ploegen erbij dit seizoen, meestal met aardig wat budget. Toch speelden we graag tegen ze. Ze willen voetballen en hun spel lag ons wel. We gaan er tegen die nieuwe ploegen blanco in maar met onze versterkte selectie hopen we natuurlijk wel een rol van betekenis te gaan spelen',' aldus Joon die zondagmiddag in de ouverture voor de MidWest-Cup tegen een zeer jeugdige, onervaren, verre van complete Terrasvogels-selectie nog wel even op achterstand kwam, de rust met een 2-1 voorsprong inging en na de pauze met name door de aanwezigheid van 'verloren zoon' Jesse van der Meer (3 goals en een assist) de score behoorlijk (8-1) zag oplopen.

De kop is er af voor BVC Bloemendaal dat vol voor promotie gaat en zondag in ieder geval aardig wat vertrouwen tankte.