• Aanvoerder Bob de Groot heeft het volste vertrouwen in zijn team.

    Rowin van Diest

Onze Gezellen ziet dit seizoen mogelijkheden

HAARLEM De komst van Toon Beijer als trainer van Onze Gezellen legt de club vooralsnog geen windeieren. Na wat sportief magere seizoenen in de 4e klasse, worden er nu stappen gezet met hernieuwd elan. Geen plek meer onderin maar keurig gepositioneerd op plek 4. Het duel tegen runner-up RCH was een goede graadmeter om eens te kijken hoe het vlaggenschip er sportief voorstaat. Aanhaken of even een stapje terug doen.

RCH domineerde het eerste bedrijf, gaf verdedigend niets weg, scoorde door een van richting veranderd schot en kreeg in de twee helft te maken met een feller OG dat vol de duels inging maar net dat beetje extra miste om de gelijkmaker te produceren. Dat vond ook aanvoerder Bob de Groot.

De Groot: "Ja, we misten stootkracht vandaag en de eindpass kwam niet aan. Niet zo gek hoor want Mitchel Geeven en Koen Toussaint waren vorig seizoen al goed voor 25 goals en die mis je allebei'', analyseerde de 32-jarige aanvoerder die met hernieuwd vertrouwen dit seizoen is ingegaan. "Een echte leider, een kanjer'', merkte Toon Beijer op.

Ik heb wel even overwogen of ik door wilde gaan, maar heb absoluut geen spijt van mijn beslissing.TOON BEIJER "Leuk om te horen want ik ben met een personal trainer van de zomer aan de slag geweest en ben 12 kilo kwijt. Ik voel met veel sterker en scherper. Daarnaast hebben we in de persoon van Toon Beijer een hele goede trainer. Toon Beijer is tactisch heel sterk, heeft veel ervaring en durft te wisselen. Hij haalde mij er uit, we gingen 1 op 1 spelen achterin en dat pakte goed uit want met een extra spits kwamen we nog bijna langszij", zegt de aanvoerder die tevreden constateert dat de groep, ondanks haar jeugdigheid, hecht is en coachbaar.

"Ik heb wel even overwogen of ik door wilde gaan, maar heb absoluut geen spijt van mijn beslissing er nog een jaar aan vast te knopen. Na de magere jaren waar we nooit boven plek 8 eindigden, zie ik geen enkele belemmering om dit seizoen in het linker rijtje te eindigen. In deze poule heb ik het gevoel dat iedereen van iedereen kan winnen.''

EERSTE ZES Over de poule-indeling met een aantal Zaanse in plaats van Amsterdamse ploegen heeft de routinier een duidelijke mening. Bob de Groot sluit af: "Prettig want minder verbale intimidatie. We gaan hier met zijn allen voor de eerste zes. Ze zijn echt nog niet klaar met ons.''

Hans Akkerman