• Archief

HFC-trainer Gertjan Tamerus wordt assistent-trainer bij Telstar

HAARLEM Gertjan Tamerus gaat zijn werk als hoofdtrainer van Koninklijke HFC per direct combineren met een baan als assistent van Andries Jonker bij SC Telstar uit de Keuken Kampioen Divisie, zo maakte HFC vandaag bekend.

Sander Vink, Commissaris Selectievoetbal bij HFC laat weten: "Het is voor Gertjan een baan die prima valt te combineren met zijn werkzaamheden voor HFC. Het zal dan ook geen gevolgen hebben voor het huidige en volgende seizoen. Uiteraard is de beslissing om voor Telstar te gaan werken in goed overleg gegaan met zowel Gertjan als Telstar en wij zien dit met Gertjan als een goede stap in zijn ontwikkeling als trainer".

Tamerus wordt bij Telstar de opvolger van Arvid Smit, die de club heeft verlaten om assistent te worden van bondscoach Sarina Wiegman bij de Oranje Leeuwinnen. Overigens had Tamerus voor deze stap ook nog een andere baan binnen het voetbal. Tot nog toe combineerde hij zijn werk in Haarlem met een baan binnen de jeugdopleiding van Ajax.

Andries Jonker, hoofdtrainer van Telstar, heeft laten weten verheugd te zijn met de komst van Tamerus. "Ik ken Gertjan nog uit zijn tijd in het Haarlems jeugdteam, waar ik hem onder mijn hoede heb gehad. Toevalligerwijs zat hij in dezelfde ploeg als Arvid Smit, dus wat dat betreft is de cirkel rond. Gertjan bewijst met de Koninklijke HFC dat hij veel knowhow heeft en voor Telstar een grote aanwinst zal zijn. Ik ben blij dat wij zo snel een opvolger voor Arvid hebben kunnen vinden. Ook wil ik graag Ajax en Koninklijke HFC bedanken voor hun medewerking bij de totstandkoming van deze constructie."