• Eigen Foto

Twaalfhonderd roeiers doen mee aan Spaarne Lenterace

HEEMSTEDE Zondag 26 mei wordt voor de eenenveertigste keer de Spaarne Lenterace gehouden, georganiseerd door de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging 'Het Spaarne'. Deze landelijke roeiwedstrij, die al sinds 1978 wordt gehouden, heeft een parcours van 4,5 km voor volwassenen en 2 km voor junioren. De roeiwedstrijd begint voor volwassenen op de ringvaart nabij de wijk Merlenhoven en eindigt voor het clubgebouw aan het Spaarne. Junioren starten op het Spaarne, net iets ten noorden van het Theehuis. Toeschouwers zijn van 9.00 tot 17.00 uur welkom langs de Ringvaart, het Spaarne of in het clubhuis aan het Marisplein 5 in Heemstede om deze race te aanschouwen.

In totaal zullen ruim driehonderd ploegen deelnemen met rond de twaalfhonderd roeiers. Deze Nationale wedstrijd is sinds jaar en dag populair onder zogenaamde veteranenroeiers. Dat zijn roeiers vanaf 27 jaar oud tot ver voorbij de 70. Er is ook een wedstrijd voor junioren uitgeschreven. Het mooie parcours leent zich perfect voor deze wedstrijden. Er zijn dan ook vele oud toproeiers die deelnemen.

De buurt rond de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging 'Het Spaarne' aan het Marisplein, tegen de grens met Haarlem, zal die dag volstaan met botenwagens. Ook het vaargebied van de ringvaart vanaf de Bennebroekerbrug tot het Spaarne voorbij de Crayenestervaart zal drie keer twee uur afgesloten zijn voor bootverkeer.

Voor meer informatie: facebook.com/lenterace