• De dames 4, en van de drie kampioensteams.

    Eigen Foto

Topwaterpolo in de Planeet

HAARLEM Drie waterpoloteams van ZV Haerlem zijn zaterdag 7 april kampioen geworden. De avond begon met de kampioenswedstrijd van dames 4, eigenlijk een jeugdteam met meiden van 15,16 en 17 jaar dat het de afgelopen jaren steeds beter is gaan doen. Het team heeft dit jaar alle wedstrijden gewonnen. Afgelopen zaterdag speelden ze tegen de nummer 3, ZV Utrecht en stond het halverwege al 7-1. Een makkelijke winst van 12-3 zorgde voor het kampioenschap.


Ondertussen was heren 1 nerveus aan de kampioenswedstrijd tegen de Linge uit Gorinchem begonnen. Heren 1 was vorig jaar gedegradeerd uit de eerste klasse en een kampioenschap betekende directe terugkeer in de hoogste klasse onder de eredivisie. Tot halverwege de tweede periode ging het gelijk op tot 5-5. Daarna liep Haerlem uit tot 9-5. Het was te merken dat de spanning toenam, want heren 1 liet De Linge terugkomen. Pas halverwege de laatste periode bij een stand van 11-9 wisten de mannen de ban te breken en uit te lopen naar een eindstand van 15-10. Heren 1 mag volgend jaar weer uitkomen in de eerste klasse. Het team zal grotendeels in tact blijven en hopelijk met een aanvulling van een aantal sterke jonge heren 2 spelers een mooi seizoen tegemoet gaan.


Dames 1 van ZV Haerlem heeft helemaal een unieke en geweldige prestatie geleverd door in de overgangsklasse van de bond, de landelijke klasse direct onder de eredivisie, twee maal achter elkaar kampioen te worden. De kampioenswedstrijd werd gespeeld tegen de Vennen, de zwakste ploeg uit de competitie. Het sterke ZV Haerlem vernederden de gasten uit Dongen met maar liefst 29-2. Een bijzondere uitslag op zo'n niveau. De dames mogen volgend seizoen in de eredivisie uitkomen, maar ZV Haerlem moet om verschillende redenen deze kans helaas voorbij laten gaan.