• Velsen - Oud-voetballer Arthur Numan op een voetbalruilbeurs in Velsen met zijn oud ontdekker bij Telstar

    Michel van Bergen

Topdrukte op voetbalbeurs Telstar

VELSEN Bij Telstar werd vorig weekend een voetbal verzamelaarsbeurs gehouden. Boeken, shirts en andere memorabilia vonden gretig aftrek bij de verzamelaars die van heinde en verre naar Velsen-Zuid waren afgereisd. ,,Het wordt steeds drukker'', glundert organisator/voetbalromanticus Hans Singerling. ,,Telstar is een heerlijke, laagdrempelige club en door bemiddeling van Pieter de Waard hebben we hier een prachtige locatie gevonden'', aldus de liefhebber uit Wijk aan Zee die uiterst tevreden de drukte om hem heen in zich opneemt.

Eregast Arthur Numan (48) arriveert en ziet tot zijn vreugde dat zijn 93-jarige ontdekker Henk van Dorp er ook is. De 45-voudig oud-international en scout van AZ ziet er gebruind uit want hij is pas een dag terug na een verblijf in La Manga in Zuid-Spanje waar veel clubs onlangs zijn neergestreken. Zelf een verzamelaar? Arthur: ,,Ik heb de nodige shirtjes geruild natuurlijk. Toen ik naar Schotland ging, zijn de dozen naar mijn ouderlijk huis gegaan. Ik kreeg ze bij terugkomst terug, maar heb onlangs denk ik 80 procent verkocht. Ik hecht wél waarde aan een drietal shirts die ik als jeugdinternational heb geruild. Zo heb ik van Albanië, Bulgarije en Hongarije shirtjes bewaard. Jammer genoeg heb ik mijn HFC Haarlem-MITA-shirt weggedaan. Zonde!''

Dan kloppen even later twee HFC-Haarlem supporters Numan op zijn schouder en volgt een geanimeerd gesprek. ,,Samen met mijn vriend Dennis Ligthart zijn wij op zoek naar HFC Haarlem memorabilia. Ik vond net nog een leuk speldje en we zagen ook nog een oud bord'', weet Jerry Baars die van Arthur Numan te horen krijgt dat zijn eerste profcontract bij Haarlem hem 18.000 gulden opleverde. ,,Dat verdiende je bij Rangers zeker in de week toch?'' grapt hij tegen de beminnelijke Numan die na zijn loopbaan weer in Beverwijk is neergestreken.