• Leo Driessen presneteerde op de voetbalverzamelaarsbeurs zijn wekelijkse Radio NH voetbalshow.

    Rowin van Diest

Theo Reitsma en Andries Jonker bij voetbalbeurs: ''Telstar? Waarom niet!''

VELSEN-ZUID De tiende voetbalverzamelaarsbeurs bij Telstar bracht een record aantal standhouders (40) naar Velsen-Zuid toe. Twee bomvolle sponsorruimtes waar ook Leo Driessen zijn wekelijkse Radio NH voetbalshow presenteerde. Organisator Hans Singerling schudde talloze handen en zag dat het goed was. Het voetbal WK-dames in Frankrijk kwam zaterdag uiteraard ter sprake middels Theo Reitsma en Andries Jonker die in het verleden niet alleen Louis van Gaal assisteerde, maar ook een paar maanden bondscoach was bij de Oranje Leeuwinnen (2001).

Jonker: "Wat ik zo bijzonder vind, is dat de dames die ik toen trainde nu voor een groot deel bij de Oranje Leeuwinnen betrokken zijn als trainer of analist. Ik volg het Dames-WK met veel interesse. Ons nationale team heeft veel potentie. Als het gaat lopen en er harmonie is, zijn ze tot heel veel in staat. Onze voorhoede is in ieder geval van internationaal niveau,'' aldus de man die met bevriende leeftijdsgenoten zijn grote (jeugd)liefde De Volewijkers nieuw leven probeert in te blazen.

Theo Reitsma keek samen met interviewer Frank Koning terug op zijn rijke carrière. Zijn meest in het oog springende uitspraak deed wellicht bij de aanwezige Ajax-verzamelaars wat wenkbrauwen fronsen. Theo: "Ik vind, en dat zal in Amsterdam wel bijzonder worden gevonden, Piet van der Kuil een betere rechtsbuiten dan Sjaak Swart en Toen Louis van Gaal bij Telstar speelde, had hij al die houding van laatdunkendheid naar een ieder toe. Dat is hij in al die jaren erna niet verleerd toch?'' en ''Ik zag inderdaad al heel snel dat Maradona hands maakte tegen Engeland." Het boek 'Dit is een goed stel hoor' wat onlangs van zijn hand verscheen, blikt onder meer terug naar het enige grote Oranje voetbalsucces: het winnen van de EK -titel in 1988 in Duitsland.

Andries Jonker die dus druk doende is De Volewijkers na de ontvlechting van V.V. Buiksloot weer op de kaart te zetten, volgt het profvoetbal in Noord-Holland met zeer veel interesse en voelt zich niet te groot om bij Telstar aan de bak te gaan. ("Ze mogen bellen.") Misschien kan Jonker na het abrupte vertrek van Mike Snoei en Piet Buter weer wat verse lucht in de fusieclub pompen.

Hans Akkerman