• Renata Jansen
  • Renata Jansen

Sportschema met 'Glow in the Dark' in vakantietijd

HAARLEM Kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 13 jaar kunnen zich in de kerstvakantie uitleven tijdens de Sport-In Fun Experience. Alles wordt uit de kast gehaald om ze bij deze happening te laten ervaren hoe leuk sporten is. Het schema kent een uitrol over donderdag 28 en vrijdag 29 december. Plaats van handeling is het Kennemer Sportcenter (IJsbaanlaan 4A).

Vanwege het grote succes van vorig jaar wordt opnieuw een accommodatie omgetoverd tot 'Glow in the Dark' Sporthal. Onder dat thema staan onder meer tennis, korfbal, volleybal en lasergamen op het programma. ,,Het geeft een gaaf effect als sporten op deze manier worden gedaan'', stelt een woordvoerder van organisator SportSupport (Generaal Spoorlaan 2a). ,,Kinderen met fluorescerende kleren of neonkleren; dat valt nog meer op. Daarmee is het feest compleet.''

SPORTCLINICS De deelnemers kunnen ook sportclinics volgen, gericht op bijvoorbeeld turnen, judo, basketbal, voetbal, klimmen, boogschieten en tafeltennis. Maar er is met meer sporten kennis te maken, waaronder met het spectaculaire 'air jumpen'. Een deel van de sporthal zal ingericht zijn voor het Fun Paradijs, waartoe een survivalbaan behoort.

De aanmeldingsperiode voor deze sporttweedaagse is geopend. Inschrijven kan via www.jeugdsportpas.nl. Voor 6- tot en met 13-jarigen kost een dagkaart in de voorverkoop 10,00 euro en aan de deur 12,00 euro. Voor 2- tot en met 5-jarigen zijn de bedragen respectievelijk 6,00 en 8,00 euro. Dagkaarten dekken ook de sportclinics. Voor een toegangskaart exclusief de sportclinics moet 5,00 euro worden betaald.

Kinderen met een beperking zijn net zo welkom om deel te nemen. De Sport-In Fun Experience biedt tevens een schema voor aangepaste sporten. Kaarten daarvoor zijn alleen te bestellen in de voorverkoop en kosten 7,50 euro. Meer informatie staat op sportsupport.nl.