• Haarlem – Voetballer Roy Castien met de roze schoenen van de Koninklijke HFC in actie.

    Michel van Bergen

Roy Castien bewijst zichzelf bij HFC

HAARLEM De prima prestaties van Kon. HFC in de tweede divisie komen voor een deel door veertien goals van middenvelder Roy Castien. Dat viel ook op bij Telstar en daarom maakte de voormalige jeugdspeler van ADO Den Haag in december bijna de overstap naar Velsen-Zuid, maar de clubs kwamen er financieel niet uit. ,,Ik heb er geen kater van overgehouden dat de deal niet door is gegaan en maak zeker achteraf gezien het seizoen hier liever af, dan dat ik bij Telstar op de bank beland'', blikt het 20-jarige talent zeer volwassen terug.

Zelfkritisch was hij ook zaterdagmiddag na de onverwachte 1-2 thuisnederlaag tegen laagvlieger De Dijk, verspeeld onder een heerlijk lentezonnetje. De jeugdige technicus werd tien minuten voor tijd gewisseld en kon geen stempel op de wedstrijd drukken. Castien: ,,Het was heel slecht vandaag en zelf kon ik ook niks brengen. Natuurlijk is het veld hobbelig en ongelijk, maar dat is geen excuus voor deze domper'', analyseerde de middenvelder die nog steeds hoopt op tenminste een top 6 klassering. ,,Ik heb wel de indruk dat ik recent extra in de gaten wordt gehouden vanwege al mijn goals in de eerste competitiehelft. Blijf bij hem lopen, hoor ik recentelijk vaak. Daar moet ik mee leren omgaan natuurlijk".

De mislukte overgang naar Telstar rond de Kerst heeft absoluut geen negatieve invloed op zijn gemoedsrust. ,,Nee, terugkijkend kan ik concluderen dat het beter voor mij is hier nog even te blijven", stelt de speler die naast het voetbal nog even geen andere activiteiten ontplooit en zich voor de volle 100 procent richt op een hernieuwd betaald voetbal avontuur. ,,Ja, dat klopt. Natuurlijk heb ik al aardig wat blessures gehad, maar op een kunstgrasmat waar de meeste ploegen in de Jupiler League op spelen, kom ik denk ik beter uit de voeten. Volgende week tegen TEC uit is het zaak sportief revanche te nemen voor deze wanvertoning. Winnen we daar en het inhaalduel tegen De Treffers, dan kunnen we ons nog mengen in de strijd voor de eerste drie. Dat zijn we aan onze stand wel verplicht vind ik".