• Michel van Bergen

Robin Eindhoven pakt kans in duel tegen Hardenberg

HAARLEM Ze bewandelen op de grens van Haarlem en Heemstede de weg der geleidelijkheid, van een stabiele derdeklasser tot een degelijke tweede divisionist. Koninklijke HFC wordt gevormd door een combinatie van een rijke historie, nuchterheid, een toefje eigenzinnigheid, doordacht jeugdbeleid, gastvrij en alleen op hun voorwaarden voor het hoogste gaan. Robin Eindhoven voelt zich er als een vis in het water.

Hans Akkerman

De pas 20-jarige linkerspits en student Manager Retail laat weten die laat weten dat hij op termijn graag een sportwinkel zou willen opzetten, maakt dit seizoen zijn opwachting in de hoofdmacht en scoorde in zeven duels al twee goals en liet ook afgelopen zaterdag tegen HHC Hardenberg (2-2) een behoorlijke indruk achter in een alleraardigst duel met wisselende kansen. ,,Dit moet Robin zijn seizoen worden want hij kan het'', meldt een clublid lovend vlak voor het duel.

Eindhoven was zelf iets minder enthousiast over het duel tegen HHC Hardenberg: ,,Jammer dat we te veel kansen misten, hoewel we in de slotfase wat geluk hadden hoor als ik eerlijk ben. Mocht ook wel, want in de afgelopen drie duels incasseerden we in de absolute slotfase de gelijkmaker. Kost je dus zes punten'', aldus de lange maar getruckte aanvaller, die slim en behendig een strafschop uitlokte die overigens werd gemist. In de persoon van Gertjan Tamerus heeft Robin een trainer gevonden die niet alleen vertrouwen heeft in zijn intrinsieke kwaliteiten maar ook als voormalig aanvaller de Heemstedenaar met raad en daad bijstaat. Eindhoven vervolgt: ,,Klopt ja, hoe beweeg ik voor de goal, hoe gebruik je je lichaam in de duels en hoe speel je om de centrale spits heen, zodat verdedigers geen vat op je krijgen. Daar hamert de trainer steeds op. Dat is heel waardevol voor mij."

De doelstelling in bij de Koninklijke HFC is handhaving in de tweede divisie en eindigen in het linker rijtje. Eindhoven sluit af: ,,Wat dat betreft zitten we goed op schema maar de krachtsverschillen zijn marginaal in deze klasse, dus op onze lauweren rusten, is beslist geen optie'', stelt de jonge aanvaller die ooit bij RCH als jong jochie startte en op zijn 13e naar de naaste buren vertrok. ,,Het is vijf minuten fietsen, dus om de hoek. Daarna bleef hij op een jaartje ADO Den Haag A1 na 'De Koninklijke' trouw.