• Eigen Foto

Reüniewedstrijd bij THB

HAARLEM Het 103 jaar oude THB (The Haarlem Boys) gaat een nieuwe fase van haar bestaan in. Twee jaar geleden moest de voetbalvereniging het eerste elftal terugtrekken uit de competitie (vijfde klasse zondag West-I) en kwam het voortbestaan van de vereniging in gevaar. Gelukkig is dat nu afgewend en kan er naar de toekomst gekeken worden. Om dat te vieren, is er zaterdag 29 september bij de eerste wedstrijd van de competitie een reünie, die net als de wedstrijd om 14.00 uur van start gaat op Sportpark Eindenhout .

THB, de Leidsebuurt Club van weleer, heeft een rijke historie. In de jaren '50 van de vorige eeuw had de voetbalvereniging ook een korfbal- en honkbal afdeling. Die speelden allemaal op de velden in Aerdenhout waar nu Hockeyclub Rood Wit speelt. In de jaren '70 verhuisde de club naar sportpark Eindenhout en daar kende THB op sportief vlak goede tijden. Het vlaggenschip promoveerde naar de derde klasse KNVB en het honkbalteam speelde zelfs in de eerste klasse. Helaas trad het verval op een gegeven moment in, zoals ook bij vele andere amateurclubs in de regio, maar THB bleef toch overeind. Drie jaar geleden werd het 100-jarige bestaan nog gevierd, al leek de toekomst van de club op dat moment niet al te rooskleurig. er werd echter hard aan gewerkt om de club weer nieuw leven in te blazen, met als resultaat dat THB nu weer bloeit als tevoren op Sportpark Eindenhout. De club heeft drie senioren- en drie jeugdelftallen die in de competitie spelen en het eerste elftal komt uit in de vierde klasse zaterdag. Al met al een feestje bij de eerste wedstrijd waard, zo vindt de vereniging. Na de wedstrijd is er een feest met muziek van oud-THB-er Adam Spoor (zanger/saxofonist). Voor meer informatie: www.thbvoetbal.nl.

Proefles schaatsen

HAARLEM Via de JeugdSportPas kunnen kinderen van 5 tot 10 jaar zaterdag 13 oktober van 10.30 tot 11.30 een uurtje schaatsen uitproberen bij IJsbaan Haarlem. IJsclub Haarlem/Winterkoninkje leert de kinderen in één les de basisbeginselen van het schaatsen. Als de kinderen enthousiast zijn, dan kunnen ze daarna het hele schaatsseizoen meedoen. De kosten bedragen 5 euro. wie lid wordt van de vereniging, krijgt dit bedrag weer terug. Voor meer informatie en/of inschrijven: jeugdsportpas.nl.

HFC Haarlem vs Politie

HAARLEM HFC Haarlem is in januari 2010 failliet verklaard, maar om de roemruchte geschiedenis van de club in ere te houden, is er ieder jaar een wedstrijd rondom de oprichtingsdatum van de vereniging, 1 oktober 1889. Zondag 30 september is er vanaf 14.00 uur een wedstrijd in het Haarlem-stadion aan de Sportweg. De HFC Haarlem Legends met tal van bekende oud-spelers staan onder leiding van Joop Böckling en Jan Zoutman en spelen deze keer tegen het (oud) Nederlands Politie Elftal. Bekende namen in dit elftal zijn onder andere Arjan de Zeeuw, Yuri Cornelisse en Lion Axwijk. De ontvangst vindt plaats in het Partycentrum Haarlem.