• De Haarlemsche Jachtclub, vooral bekend als de HJC, is opgericht op 2 oktober 1917 en bestaat deze week dus honderd jaar. Gelet op deze historische mijlpaal is aan de HJC de Koninklijke Erepenning toegekend. Burgemeester Jos Wienen reikt deze op zaterdag 7 oktober uit.

    De HJC is de oudste watersportvereniging van Haarlem. De club verwierf naam met haar trainings- en opleidingsprogramma voor jeugdleden. Mede dankzij die opleiding heeft de club in de loop der jaren veel kampioenen op zijn erelijst bij kunnen schrijven. In 2010 werd de club Nederlands kampioen teamzeilen voor verenigingen. Topzeilers van de HJC lieten zich ook op het Europese en zelfs het wereldpodium gelden. Bekende HJC-namen zijn Frans en Janneke Hin, Dirk Bennen, Gea Jutjens, Bart Lambriex en Renée Groeneveld.

    Tot de komst van de Schoterbrug in 2010 bevond de HJC zich aan de westoever van het Spaarne. Sindsdien is de jachtclub gevestigd op Schoteroog.
    De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, sticht

    Michel van Bergen

Koninklijke Erepenning voor Haarlemsche Jachtclub

HAARLEM De Koninklijke Erepenning is toegekend aan de Haarlemsche Jachtclub (HJC). Die is opgericht op 2 oktober 1917 en bestaat sinds vorige week honderd jaar. Burgemeester Jos Wienen was zaterdag 7 oktober present voor de uitreiking aan voorzitter Wilko Emmens. Deze oudste watersportvereniging van Haarlem verwierf naam met het trainings- en opleidingsprogramma voor jeugdleden. Mede daardoor werden veel kampioenen bijgeschreven. Tot de komst van de Schoterbrug in 2010 bevond de HJC zich aan de westoever van het Spaarne. Sindsdien is de vestiging op Schoteroog (Mooie Nelweg 101). De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen en instellingen.