• Pim Hols

Kon. HFC stunt uit tegen Katwijk

HAARLEM Katwijker, koploper van de Tweede Divisie kon zaterdag 19 mei kampioen worden, maar dan moest er nog wel even gewonnen worden van Kon. HFC. Op papier zou dat moeten lukken, zeker gezien de nogal wisselvallige resultaten bij HFC de laatste tijd. Echter, Franklin Lewis en Kevin Sterling zorgden er met twee goals voor dat de Katwijkers hun kampioensfeestje nog even een week uit moeten stellen.

In eerste instantie leek het erop dat Katwijk het kampioenschap redelijk simpel binnen zou halen. Al snel kreeg Steven Sánchez Angulo voor Katwijk een goede kans, die hij niet benutte, niet veel later 'goed gemaakt' door de Katwijkse topscorer Marciano Mengerink. De spits kreeg een panklare voorzet van linksback Guus van Weerdenburg op zijn hoofd afgeleverd en daar wist de spits wel raad mee. 1-0 na zeven minuten. Het zag er niet rooskleurig uit voor HFC. Gelukkig wisten de Haarlemmers in de eerste de beste tegenaanval orde op zaken te stellen. Kevin Sterling strafte een fout in de verdediging genadeloos af en scoorde de gelijkmaker. De rest van de eerste helft ging het spel redelijk gelijk op en waren er aan beide kanten kansen, vooral door een paar fraaie kopballen, maar zonder resultaat.

Ook in de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. HFC loerde slim op de counter aangezien er aan zee aan ruimte lag achter de defensie van de Katwijkers. In de 54e minuut was het dan ook prijs voor de Haarlemmers toen Franklin Lewis ontsnapte aan de aandacht en de 1-2 langs Ricardo Kieboom schoof. Het werd even stil op het Katwijkse sportpark De Krom waar de toeschouwers de flinke domper weer moesten verwerken. De Katwijkse coach bracht hierna nog extra aanvallende kracht in het veld in de vorm van extra spits Frank Tervoert en Sabir Achefay. Het mocht echter niet baten, de stand bleef op 1-2 staan, zelfs na vier minuten blessuretijd.