• Kon. HFC

Kon. HFC speelt gelijk tegen FC Lisse

HAARLEM Kon. HFC heeft het zaterdag 27 januari op eigen terrein niet waar kunnen maken tegen FC Lisse. De Haarlemmers moesten op eigen terrein genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. Voor het publiek viel er weinig te genieten. Een strafe wind liet het koud aanvoelen en het vertoonde voetbal was ook niet echt hartverwarmend. In een vorig treffen, in september 2017, won HFC nog met 1-3 van Lisse.

Het eerste kwartier was HFC nog de betere partij. Kevin Sterling gaf een fraaie voorzet, maar zonder goede afronding. En daar ligt dan ook gelijk de gevoelige plek bij HFC, het ontbreekt de club aan een goede spits die er op het juiste moment staat en over de nodige snelheid beschikt. Verder waren er weinig memorabele momenten in de eerste helft, het spel was aan beide kanten vrij tam te noemen.

Lisse doelman Brian van der Werff staat erom bekend dat hij graag met zijn team meevoetbalt en dat leverde in de tweede helft een mooie kans op voor HFC. Ver weg van zijn doel zag Roy Castien dat er een kansje inzat en vuurde vanaf 50 meter met de wind in de rug de bal richting het verlaten Lisse doel. Van der Werff kon er onmogelijk meer bij. Hij zag de bal, tot zijn opluchting, net langs de verkeerde kant van de paal uitkomen.

In de tweede helft kwam Lisse ook een stuk meer los en ontstond een slag op het middenveld, echter zonder al teveel goede kansen voor beide ploegen. Eigenlijk werd het pas de laatste paar minuten spannend toen beide teams vlak voor elkaars doel kwamen, maar ook toen werden de kansen niet goed benut en moesten beide teams met gedeelde punten van het veld af. Komende zaterdag neemt HFC het op tegen VVSB uit Noordwijkerhout, een ploeg die voor de beker al de nodige stunts heeft laten zien.