• Pim Hols

Kon. HFC houdt goede lijn vast tegen 'Uien'

HAARLEM Na een paar mindere weken lijkt Koninklijke HFC nu weer op de goede weg. Vorige week wist het team van Gertjan Tamerus de IJsselmeervogels al te verslaan met 4-1 en zaterdag 30 maart werd tegenstander Rijnsburgse Boys met eenzelfde eindstand van het veld gespeeld. Bij HFC werd op eigen terrein gescoord door Robin Eindhoven, Wessel Boer en Jacib Noordmans.

De Haarlemmers moesten het dit duel doen zonder Danny Hols en Lars Weistra die allebei geschorst waren. André Morgan en Louk Dekkers waren hun vervangers in de basis. Rijnsburgse Boys heeft met de huidige elfde plaats in de Tweede Divisie ditr seizoen niets meer te winnen of verliezen en kan dus vrijuit spelen. De 'Uien', zoals de Rijnburgers ook wel genoemd worden, besloten het tegen Koninklijke HFC te proberen door vanaf het begin af aan druk op het spel te zetten. Echter zonder dat ze daarbij zelf uitgespeelde kansen wisten te creëren. Dat kwam de Haarlemmers goed uit, het bood ze de gelegenheid om in de omschakeling de weggegeven ruimte te benutten. Toch leidde dat niet tot de eerste treffers, die waren in de eerste helft afkomstig vanuit twee corners. Eerst Robin Eindhoven die na een knappe aanname in de draai goed afrondde en daarna Wessel Boer die vrij mocht inkoppen.

In de tweede helft leek het even spannend te worden toen Rijnsburgse Boys een aansluitingstreffer maakte. Deze kwam op naam van Furhgill Zeldenrust, die volledig vrij naar voren kon komen en de bal in de verre hoek schoot. Maar de hoop voor de Uien werd drie minuten later alweer de grond in geboord toen Robin Eindhoven de 3-1 aantekende na een goede counter. In de laatste fase van het duel zorgde Jacob Noordmans nog voor een mooie toegift door een zeer fraaie 4-1 vol in het kruis te werken.

Door de overwinning stijgt HFC weer naar de vijfde plek met 47 punten uit 26 duels. Daarbij moet de kanttekening geplaatst worden dat de Haarlemmers maar een punt achter de nummers drie en vier staat, met een wedstrijd minder gespeeld.