• Pim Hols

Kon. HFC doet goede zaken tegen AFC

HAARLEM Kon. HFC heeft afgelopen zaterdag de positieve lijn tegen het Amsterdamse AFC voortgezet. De Haarlemmers wonnen met 3-1, al moet gezegd worden dat het er in de rust bepaald niet best uit zag voor HFC. Dankzij zeer matig spel van de Haarlemmers stond de score toen 0-1 voor de Amsterdammers.

In de eerste helft was Van Son voor HFC enkele keren makkelijk bereikbaar, maar slechte passes, veel balverlies, slechte voorzetten en weinig lijn in het spel zorgden ervoor dat HFC niet tot resultaat kwam. Hoewel het spel aan AFC-zijde ook niet zeer hoogstaand was, beschikte deze ploeg wel over meer gedrevenheid en dat zorgde na een half uur voor de eerste goal van het duel. Matthijs Jesse trapte de bal voor AFC hard in de kruising, FFC-keeper Boks kansloos latend. AFC kreeg kort voor rust een grote kans de voorsprong uit te bouwen, maar Milan Hoeks kwam een teenlengte te kort om de 2-0 in het HFC goal te schuiven.

HFC-trainer Ted Verdonkschot had blijkbaar genoeg gezien in de eerste helft en gebruikte alle wisselspelers in één keer aan het begin van de tweede helft. Met Jacob Noordmans, Tim van Soest en Robin Eindhoven wist HFC gelijk meer druk uit te oefenen. Nauwelijks een minuut in de tweede helft wist Kevin Sterling na een voorzet van rechts de bal achter Patrick Zonneveld te plaatsen en niet veel later schoot Tamerus een penalty feilloos in na een overtreding op Robin Eindhoven. Zo keek AFC ineens binnen vijf minuten in de tweede helft tegen een 2-1 achterstand aan. De Amsterdammers konden echter weinig tegenwicht bieden en toen Tim van Soest na 62 minuten zijn goal maakte, was het verzet helemaal gebroken. Dankzij deze winst klimt HFC op naar een veilige achtste plaats, terwijl AFC met een vijftiende plaats de nacompetitie in moet.