• Jan Berkhout tijdens een honkbal wedstrijd in het Pim Mulierstadion in Haarlem

    Michel van Bergen

Kinheim ligt op koers

HAARLEM Het is erop of eronder voor Kinheim honkbal dit weekend na een schitterend seizoen in de overgangsklasse. Onder heerlijke weersomstandigheden moest eerst een gestaakt duel (invallende duisternis) tegen Storks worden afgewerkt om even later duel nummer drie af te werken met als inzet een plek in de hoofdklasse 2019. ,,We zijn ambitieus maar willen verantwoord de hoofdklasse bereiken'', liet voorzitter Jan Berkhout voor het seizoen optekenen in hun presentatiegids. Is de vereniging er organisatorisch aan toe?

Berkhout: ,,Als ik terugkijk op dit seizoen? Eigenlijk alleen maar positieve feedback. Drie jaar geleden zijn we een nieuwe weg ingeslagen. Kinheim moest weer één club worden. Als ik dan zie dat we onlangs 250 Kinheim- mensen op een afsluitende barbecue mochten begroeten, dan denk ik dat we op de goede weg zijn. De club leeft en dat heeft ook te maken met communicatie. Onze honkbalafdeling groeit, we hebben een prachtig clubhuis, zeker qua uitstraling. Het is hier bijzonder goed toeven'', oordeelt de preses die zijn vlaggenschip zaterdag twee mooie duels zag afwerken tegen Storks.

Het restant van duel 2 werd pas in inning 19 (!) met 3-2 in Haarlems voordeel beslist, maar het middagduel ging helaas niet geheel verrassend met 0-3 verloren want de 'ingevlogen' Storks- pitcher Juan Carlos Sulbaran was wederom een maatje te groot, al kregen de jeugdige Haarlemmers laat nog goede kansen het tij te keren. 'Glory Days' van Bruce Springsteen galmde na het ochtendduel uit de speakers en dat leek toen nog treffend. Kinheim wil sportief dus stappen zetten, maar niet haar identiteit verliezen. Jan Berkhout sluit af: ,,We hopen sfeer en uitstraling te kweken. Voor het technische deel vertrouw ik volledig op onze technische staf. We zijn denk ik met zijn allen hier duidelijk op de goede weg. Onze jeugdige talenten worden bij de hand genomen door Kinheim-jongens met ervaring. Een win-win situatie. Wij werken zowel aan de basis als aan de top. Dat is denk ik dé manier om ooit weer op het hoogste niveau te gaan acteren. Stapje voor stapje."

Storks bleek net iets te sterk zondag, maar Kinheim maakt stappen en bewandelt de weg der geleidelijkheid.