• Eigen Foto

Introductiecursus Yoga voor Mannen

HAARLEM Steeds meer mannen vinden hun weg naar de yogamat. Yoga blijkt een effectieve oplossing om duurzaam en optimaal te blijven functioneren zonder concessies te hoeven doen aan onze fysieke en mentale gezondheid en ons persoonlijke geluk. Maandag 18 februari start in een fraai verbouwde bollenschuur aan het Wilhelminapark 28 een introductiecursus. De cursus omvat drie maandagavonden (18, 25 februari en 4 maart) van 18.00 toto 19.30 uur. Andere data en tijden zijn echter ook mogelijk. De introductieprijs van deze cursus is eenmalig 39 euro.

Yogaleraar Robert Knol legt uit: ,,Sporten alleen geeft velen niet meer de mate van ontspanning en herstel die we tegenwoordig nodig hebben. We raken niet zozeer vermoeid door onze fysieke werkzaamheden. Het is onze mentale activiteit die dagelijks het meeste van onze energie opeist. Iedere gedachte is een impuls van energie. Daarnaast raken we vermoeid omdat we het innerlijke contact zijn kwijtgeraakt. Wat veel mannen in hun leven missen is de simpele wijsheid hoe zij hun aandacht terug kunnen brengen naar hun eigen bron. Zelfs in een paar minuten tijd kunnen we onszelf dan opladen en weer fris voelen. Zonder onze aandacht naar binnen te richten is werkelijke rust bijna onmogelijk".

En steeds meer mannen lopen tegen de grens van hun energie op in deze digitale samenleving waarin eisen en complexiteit blijven toenemen en grenzen tussen werk en privé vervagen. Is yoga een uitweg? ,,Het is de kwaliteit van onze rust die ons helpt herstellen. Hoe dieper we leren ontspannen des te groter ons herstelvermogen en onze capaciteit om duurzaam te blijven presteren. Yoga geeft ons die kwaliteit van rust, helpt ons vrijer te blijven van stress en geeft ons de helderheid, de rust en het onderscheidingsvermogen die we dagelijks nodig hebben“.

Kan iedereen yoga beoefenen? ,,Ervaring heb je niet nodig. Wij zijn zo gewend om dagelijks resultaten neer te zetten, ons best te doen, actief te zijn. Authentieke yoga is geen sport of gymnastiek waarbij het gaat om iets te bereiken. Je leert te ontspannen terwijl je actief bent. Authentieke yoga brengt je naar een ongekende diepe rust waarin je jezelf in korte tijd oplaadt en weer helder en compleet voelt.”

Meer informatie is te vinden op www.meesterschapinvitaliteit.nl. Aanmelden kan via info@meesterschapinvitaliteit.nl of 06-41545335.