• Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto
  • Eigen Foto

Inschrijven voor Dem Denneman Strand Cross nog mogelijk

HAARLEM Een van de acht onderdelen van het RunX Haarlem Crosscircuit is de Dem Denneman Strand Cross die zondag 18 november gelopen wordt. Naast kortere afstanden voor de kinderen en de G-atleten, bestaat het hoofdparcours uit een ronde van 3.3 km die 1,2 of 3 keer wordt afgelegd, afhankelijk van de categorie. Aan de crossen in het RunX Haarlem circuit doen traditioneel deelnemers van alle organiserende atletiekverenigingen mee, maar deelname is nadrukkelijk ook voor lopers die geen lid zijn van een atletiekvereniging. Informatie en inschrijven: www.avdem.nl/wegwedstrijden/tsrcross

De start is bij de strandopgang bij Heliomare, Relweg, Wijk aan Zee. Er wordt gerend langs Hotel Zeeduin en dan het strand op. Naar rechts richting Heemskerk, na ongeveer 1 km het keerpunt, terug tot voorbij de opgang en steil omhoog bij de opgang van Liefhebbers aan Zee, over het parkeerterrein en door de duinpan terug naar de start bij de Reddingsbrigade op de Relweg.

Een cross is een uitdagende hardloopwedstrijd over niet verhard terrein. De meeste crossen vinden plaats in de herfst/winter als het baanseizoen over is. Cross of veldlopen bestaat al heel lang, sinds 1889 en is in zijn oorspronkelijke vorm erg populair, tegenwoordig ook vaak onder de noemer 'trailrun'. Het gaat bij een cross niet per se om je snelste tijd of een persoonlijk record, maar meer om de strijd in de wedstrijd, of de strijd met jezelf om de uitdaging te volbrengen.