• Michel van Bergen
  • Michel van Bergen
  • Michel van Bergen
  • Michel van Bergen

Honkbal: Passen en meten voor Remco Draijer

HAARLEM Voor Pirates en Oranje outfielder Remco Draijer is het tegenwoordig een beetje passen en meten. Werk en hobby dienen nadrukkelijk op elkaar te worden afgestemd. ,,Ja, het sociale leven schiet er nog wel eens bij in'', glimlacht de 30-jarige Heemstedenaar en tevens projectmanager ICT bij Binnenlandse Zaken. Vrijdag 13 juli acteerde hij weer eens in 'zijn' Haarlems Honkbalstadion. ,,Het blijft toch elke keer heerlijk om hier als lokale jongen te mogen spelen met al je familie en vrienden op de tribunes".

Draijer sloeg het tweede punt binnen en viel later nadrukkelijk op door een magistrale duikvangbal in het outfield, opmaat tot de ruime 6-0 zege op toernooidebutant Duitsland, dat vooral aanvallend onder de maat bleef. ,,We hadden aanvallend wat moeite met die relatief minder harde worpen van hun pitchers, maar goed we winnen. ik vind dat we deze week voor de toernooiwinst moeten gaan. Gezien het deelnemersveld een reële ambitie denk ik''.

Bij zijn club Pirates Amsterdam zijn alle ogen nu al gericht op de Holland Series. ,,Ja, we hebben recent een mooie serie afgewerkt en hopen in de finale tegen Neptunus te kunnen vlammen. Het zal wel weer spannend worden, schat ik in. We beginnen weer op nul punten binnenkort, dus we zullen zien''.

Over de nieuwe bondscoach Evert Jan 't Hoen is Draijer te spreken. ,,We kennen Evert Jan als assistent van Steve Janssen. Nu heeft hij de eindverantwoordelijkheid. Hij laat veel over aan eigen verantwoordelijkheid, maar ziet hij dat er problemen ontstaan, dan treedt hij op. Ik kan prima leven met zijn visie''.

Naast Honkbalweek Haarlem staat er dit seizoen nog een groot toernooi op de rol. ,,Klopt, we spelen straks in september de Super Six, een toernooi in Hoofddorp met de zes beste ploegen uit Europa. Dan zullen we moeten vlammen. Volgend jaar wordt het nog veel interessanter want dan gaat het Olympisch traject van start. Zo gemakkelijk als vroeger gaat het echter niet meer. We hebben dan ook heel wat hindernissen te nemen, alvorens we ons eventueel kwalificeren maar een geweldige uitdaging toch?'', glundert de liefhebber die zich vervolgens tussen vrienden en familie nestelde en nog menig honkbal diende te signeren.