• Pim Hols

HFC zet zegereeks voort tegen spakenburg

HAARLEM Koninklijke HFC heeft zaterdag 13 oktober haar zegereeks voortgezet tegen Spakenburg. Op eigen veld werden de Spakenburgers vrij onverwachts met 0-1 verslagen door de Haarlemmers.

Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen met Spakenburg op de zesde en HFC op de zevende plek na zeven duels. Tot dusver had Spakenburg dit seizoen op eigen veld een ongeslagen status tegenover. Tegen Barendrecht en Katwijk bleven de drie punten op de Westmaat. De derby tegen IJsselmeervogels bleef onbeslist. Daar staat tegenover dat HFC-doelman Tom Boks vooral in uitwedstrijden een erg lastig te nemen hindernis is. Hij liet in de uitwedstrijden tot nu toe slechts twee goals door. Het scorend vermogen van HFC in uitwedstrijden is echter ook niet groot. Twee keer werd met 1-0 verloren, één keer met 1-0 gewonnen.

Met deze feiten in het achterhoofd werd de wedstrijd in Spakenburg gestart, een wedstrijd die vooral in de eerste helft vrij zielloos was. Kevin Sterling kreeg in de 27e minuut een goede kans voor Spakenburg, maar Daniel van Son bracht redding met hulp van de buitenkant van de paal. Ook Jordi Bitter en Olaf van der Sande waren dicht bij een goal, maar gelukkig voor HFC bleef het tot rust 0-0.

Na de rust vertoonde HFC aanvallender spel, maar toch was het voornamelijk Spakenburg dat kansen kreeg, echter zonder tot scoren te komen. Voor HFC kregen Khalid Tadmine en Robin Eindhoven kleine kansjes, maar het duurde nog tot de 79e minuut dat heel onverwachts de enige goal van de wedstrijd werd gemaakt. Na een assist van Daniel van Son werkte Robin Eindhoven de bal het net in: 0-1. Spakenburg probeerde nog terug te komen, maar slaagde daar niet meer in.